IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung завършва редизайна на Galaxy Fold след проблемите с екрана

Все още не е ясно кога ще е пазарната премиера на огъващия се телефон

13:06 | 03.07.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Samsung Electronics е завършила двумесечния редизайн на Galaxy Fold, за да се справи със сериозните проблеми с екрана, които доведоха до отлагането на пазарната премиера на устройството, твърдят източници на Bloomberg, запознати с въпроса. Усилията ще позволят на южнокорейския гигант да пусне смартфона в продажба на време за празничния сезон.

Най-големият производител на смартфони в света е във финалната фаза на производството на търговската версия, но все още не е обявила датата, на която ще стартират продажбите, допълват източниците, пожелали да останат анонимни. Samsung изтегли устройството след няколко публикации, свързани с проблеми с тестовите устройства, включително дефекти на екрана или падане на горното му покритие.

Най-голямата южнокорейска компания се опитва да се справи с проблема. Тя вече е поставила предпазното фолио върху целия екран, така че да е невъзможно да бъде обелено, твърдят източниците, които са виждали най-новите версии. В огъващия се механизъм също са направени промени, за да може фолиото по-устойчиво и естествена част от устройството.

Samsung иска да оправи репутацията си, след като отложи премиерата за 26 април на устройството, струващо 1980 долара, когато стана ясно, че моделите, изпратени за ревюта, очевидно имат проблеми. Тя разчита на първия масов огъващ се смартфон в света, за да се изправи срещу Apple и да увеличи преднината си пред китайските играчи като Huawei Technologies. Вместо това проблемите с телефона се появиха само след няколко дни на употреба.

Скоро Samsung ще започне доставката на основни компоненти за Galaxy Fold, включително дисплея и батерията, към основния си завод във Виетнам, където се сглобяват телефоните, въпреки че още обсъжда датата за пазарния старт.

Малко вероятно е датата да бъде разкрита по време на събитието на 7 август в Ню Йорк, което компанията обяви вчера. Тогава ще бъде представен новият флагман Note 10, допълва един от източниците. Представител на Samsung е отказал да коментира въпроса.

Отлагането на пускането на Fold на пазара беше крачка назад за компанията, която залага на тази иновация, за да засили доминацията си и да се справи с проблемите, свързани със стагнацията на пазара на смартфони. Но със сигурност иска и да избегне фиаското, което видяхме през 2016 г. с изтеглянето на Note 7, след като батерията на редица устройства от този модел се самозапали.

В момента Samsung не е принудена да бърза да пусне Fold, тъй като Huawei също отложи премиерата на своя огъващ се телефон.

Повече новини за технологии можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:06 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още