IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Финансите на списание Time показват упадъка на печатния бизнес

Новият собственик на списанието - семейство Бениоф, ще има нелеката задача да се справи с тези пазарни предизвикателства

16:18 | 18.09.18 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

С придобиването на списание Time съоснователят на Salesforce.com Марк Бениоф и съпругата му Лин ще навлязат в медийната надпревара, опитвайки се да открият начин дигиталните приходи да компенсират големия упадък на печатния бизнес, твърдят източници на Wall Street Journal, запознати с финансите на списанието.

Семейство Бениоф обяви вчера, че придобива Time от Meredith Corp. за 190 млн. долара - сделка, която се очаква да бъде завършена в рамките на 30 дни.

Time е генерирала 173 млн. долара през 2017 г., а през същия период оперативната ѝ печалба е достигнала 33 млн. долара, твърдят източници, които са разгледали вътрешни документи.

През 2018 г. се очаква приходите да спаднат с близо 9 на сто до 158 млн. долара, отразявайки натиска върху индустрията, а оперативната печалба ще запази нивото си.

Бениоф и съпругата му плащат около 5,76 пъти повече от оперативната печалба за Time, за да купят списанието. Други финансови подробности за сделката не са били обявени.

Крейг Хубер, медиен анализатор в Huber Research Partners, твърди, че “Meredith се е справила много добре с цената, която получи”. По думите му семейство Бениоф може да се окаже затруднено да оперира отделно списание в момент, в който издателите на списания с по-големи обеми се борят с редица предизвикателства. Даниел Кърнос, анализатор в Benchmark, коментира, че цената, която са платили, съответства на очакванията на инвеститорите на Meredith.

Meredith не разкрива финансови резултати за отделните си издания. Говорител на компанията заяви, че точната оценка е близо осем пъти по-голяма от оперативната печалба, ако се вземат предвид допълнителните разходи, които свиват печалбата на Time.

В интервю Бениоф заяви, че е оптимист за състоянието на бизнеса на Time, включително за голямата аудитория и за растежа във видео сегмента.

“Ние инвестираме в компания с огромно влияние по света, такава, която има и изключително силен бизнес. Това търсим, когато инвестираме като семейство”, обясни той. Говорител на двамата не е дал повече подробности по въпроса.

Същевременно има сигнали, че Time е започнала да стабилизира спада на приходите от тиража. Тя прогнозира спад от 89 млн. долара миналата година до 83 млн. долара тази година. През 2015 г. сумата е била 104 млн. долара, твърдят източници, запознати с въпроса.

Дигиталните приходи се очаква да нараснат от 28 млн. долара миналата година до 36 млн. долара през 2018 г.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:40 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
pioner
преди 5 години
О никой не си купува медия заради печалбата !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още