Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини и анализи

Минималната комисиона на БФБ International остава 1 лв. още един месец

От 1 ноември тя ще се увеличи на 1 евро и ще е по-ниска от предварително обявените минимум 2 евро на сделка

Минималната комисиона на БФБ International остава 1 лв. още един месец

Снимка: Олег Попов, архив, Investor Media Group

Минималната комисиона на БФБ International (MTF BSE International)* остава 1 лв. още един месец до 31 октомври 2021 г., обяви „Българска фондова борса“ АД.

От 1 ноември тя ще се увеличи на 1 евро, но това ще е по-ниско от първоначално планираните минимум 2 евро на сделка.

От 5 юли 2021 г. на БФБ могат да се купят акции на Apple, Facebook и много други.

Минималната комисиона беше 1 лв. със срок до 30 септември 2021 г., а после трябваше да стане 2 евро. Сега промоцията се удължава с един месец, а след това комисионата няма да е 2 евро, а 1 евро.

„Целта е пазарът за акции на водещи международни компании да запази възходящата тенденция, която се наблюдава след старта му и да стане още по-привлекателен за българските инвеститори“, съобщават от пазарния оператор.

Само в първите две седмици оборотът с чуждестранни акции и борсово търгувани фондове (ETF-и) достигна 150 хил. лв.

С многостранната система за търговия могат да бъдат закупени акции на Apple, Facebook, Daimler, "Газпром" и много други компании чрез близо 100-те български инвестиционни посредници директно на родния пазар. Достъпни са и борсово търгувани фондове върху индекси като DAX, S&P 500, FTSE All-World, NASDAQ100, STOXX Europe 600.

Предлаганите от БФБ чуждестранни акции и ETF-и обаче срещат силната конкуренция на чуждестранни и български брокери не само като комисиони, но и като разнообразие. Въпреки това сделки на BSE International има, като вероятно това са инвеститори със сметки в български посредници, които купуват чуждестранни книжа, спестявайки си регистрацията при чуждестранен брокер.

*MTF BSE International е многостранна система за търговия, организирана от БФБ, която предоставя възможност на местните инвеститори да диверсифицират своите портфейли с финансови инструменти, издадени от някои от най-известните и ликвидни компании в света.

По статията работиха: Мариян Йорданов, редактор Десислава Попова
Още по темата: Новини и анализи

Последни новини

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
3
 
1
преди 2 месеца
Няма профилна снимка
Това добре, но има неуредени неща свързани с изплащането на дивидент от тези компании. ЦД. и КАРОЛ още не могат да ми дадат смислен отговор, защо не може да ми бъде изплатен дивидент на Royal Dutch Shell Plc от 20.09.2021. Преди да търгувате тези емисии, първо се информирайте със своя посредник, за да не изпадате в същото положение като мен. Явно някои не си е свършил работата до край, но рекламата си върви.

Още от Новини и анализи
SOFIX нараства до 624 пункта