IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Спиди" направи рокади в Съвета на директорите

Компанията избра поляка Хенрик Януш Жиш за член на Съвета на мястото на досегашния директор Робертус Теодорус ван ден Хелдер

10:34 | 13.10.20 г.
<p>
	<em>Снимка: &quot;Спиди&quot; АД</em></p>

Снимка: "Спиди" АД

Куриерската компания „Спиди“ АД избра поляка Хенрик Януш Жиш за нов член в Съвета на директорите на мястото на досегашния директор Робертус Теодорус ван ден Хелдер, става ясно от съобщение на компанията на сайта на БФБ – София.

Решението е взето на извънредно общо събрание на акционерите на 30 септември и вчера (12 октомври) рокадите са отразени и от Агенцията по вписванията.

Жиш е поляк, който в периода между 1995 и 1998 г. е бил асистент на президента на УС на Полската банка за развитие, експерт по капиталови пазари с фокус върху IPO, преструктуриране и финансови консултации.

Жиш започва дейност към групата DPD като съветник на Съвета на директорите на DPD Polska в областта на планиране и анализ. През 2001 г. заема длъжността финансов контрольор, а през 2006 г. – финансов директор и вицепрезидент на Управителния съвет. Той е бил член на Съвета на директорите на Air Cargo Poland, а досега представлява в дружеството акционера DPD Polska с фокус върху финансовите аспекти на оперативната дейност.

ОБОБЩЕН ОТЧЕТ ЗА ПЕРИОД:
От началото на годината

Компанията отчете ръст на приходите и печалбата на фона на пандемията, която насърчи онлайн търговията и изпращането на пратки в условията на социална изолация, затворени бизнеси и отдалечена работа. Консолидираната печалба на дружеството се увеличава с 64,7% до 12,219 млн. лева към края на юни 2020 г. спрямо 7,421 млн. лева година по-рано, показва консолидираният отчет на дружеството за второто тримесечие.

От началото на годината акциите на „Спиди“ поскъпват с близо 16%, а за една година ръстът достига 18,3% при пазарна капитализация от 309,213 млн. лв.

Свързани компании:

Спиди АД(SPDY)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:02 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още