IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Airbnb съкращава една четвърт от служителите си

Компанията планира да спре и проекти, свързани с хотели, транспортната дивизия и луксозен престой

12:58 | 06.05.20 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Airbnb планира да уволни близо 1 900 служители или около 25% от работната сила на компанията, съобщава CNBC.

„Колективно преживяваме най-тежката криза в нашия живот и докато тя започна да се разгръща, пътуванията в глобален мащаб затихнаха“, посочва се в обръщение на изпълнителния директор Брайън Чески към служителите на компанията.

„Бизнесът на Airbnb беше силно засегнат, като прогнозите са приходите през тази година да са наполовина на постигнатото през 2019 г.“, допълва Чески.

Airbnb разполага с около 7 500 служители. Компанията планира да спре и проекти, свързани с хотели, транспортната дивизия и луксозен престой, допълва Чески.

„Пътуването в този нов свят ще изглежда различно и ние трябва да адаптираме Airbnb“, казва още той.

Съкратените служители в САЩ ще получават основното си заплащане в продължение на 14 седмици, като ще получат и бонус – допълнителни плащания за определен брой седмици според прослуженото време. Airbnb ще предостави и здравни грижи за съкратените в продължение на 12 месеца след прекратяването на договорите им.

„11 май ще бъде последният работен ден за засегнатите служители на Airbnb в САЩ и Канада“, заяви Чески.

Съкращенията са поредното предизвикателство пред компанията заради пандемията, която на практика спря туризма и бизнес пътуванията. Миналия месец Airbnb каза на служителите си, че ще замрази наемането на нови служители, ще спре маркетинговите си активности, ще намали заплатата на ръководителите и няма да дава бонуси през тази година.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:20 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още