IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Веригата кафетерии Gloria Jean’s Coffees отваря обекти в България

Плановете са разрастването да продължи към Сърбия, Словения, Хърватия, Грузия, Македония и Черна Гора

14:42 | 19.10.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Веригата кафетерии Gloria Jean’s Coffees отваря своя първи франчайз обект в България през октомври. Заведението ще бъде в Paradise center в София, съобщи компанията.

Дружеството планира да отвори общо 25 заведения в региона през 2018 г., като започне от България и продължи в Сърбия, Словения, Хърватия, Грузия, Македония и Черна Гора. Шест от кафетериите на марката ще бъдат в България.

Компанията Islander Investors ще разработи международната маркетингова стратегия на GJC за България.

През 1995 г. Наби Салех, австралиец с дългогодишен опит в бизнеса с кафе и чай, и негов съдружник посещават САЩ, за да се запознаят с марката GJC. Те виждат потенциала на бранда гурме кафета и решават да го лансират в Австралия.

GJC навлиза на пазара там през 1996 г., а днес вече е глобална верига кафетерии с над 800 обекта в цял свят.

През 2014 г. GJC е придобита от Retail Food Group (RFG), най-голямата франчайз компания в хранителната индустрия в Австралия.

Jean’s Coffees планира да продължи разширяването на глобалната верига кафетерии и присъствието си на нарастващия пазар на кафе, оценяван на 8,8 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:29 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още