Според европейските регламенти е позволено в козунаци и други тестени изделия да се влагат сухо мляко и яйца на прах.
Това каза Бистра Иванова от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) по време на проверка в търговски обекти за качеството на продуктите, които традиционно пазаруваме за Великден, предаде БНР.
Коментарът е във връзка с проучване на Асоциация "Активни потребители", според което в козунаците – индустриално производство липсват прясно мляко и яйца.
"За съжаление, нямаме български държавен стандарт за козунака, който би поставил рамката на суровините, които могат да се влагат“, заяви експертът.
Така продажбите на козунаци, чиито съставки не са вредни и са в съответствие със законодателството, няма причина да бъдат спирани от Агенцията.
Коментар по темата на Богомил Николов от Асоциация "Активни потребители" за Bulgaria ON AIR вижте във видеото!


Облачно време в цялата страна днес
От полицията във Варна отговориха на обвинения към КАТ
Предупреждават за опасности в планините
Огнеборците потушиха 47 пожара през последното денонощие
"Войната" по пътищата взе нови три жертви за денонощие
Тайландски удари с F-16 разклащат мирния план на Тръмп в Камбоджа
Петролът се стабилизира с фокус върху покупките от Индия и атаките на Украйна
OpenAI се превръща от спасител на фондовия пазар в бреме
Търговският излишък на Китай надхвърли $1 трилион след възстановяване на износа
От 2600% печалба до 86% унищожение: най-горещата крипто сделка се срина
Знаете ли какво крие BMW X5 (E53) в резервната си гума?
Новият Mercedes-Benz GLB получи радикален дизайн и технологии
Как да използваме Google Maps без интернет
Repsol направи розово гориво за всички автомобили
Ландо Норис е новият шампион във Формула 1
Доц. Ангел Кунчев: Грипът вече доминира над COVID, пикът ще е през януари
ПСС: Условията в планините не са подходящи за туризъм
Плевнелиев: Царят, Борисов и Горанов помогнаха най-много за еврото
Банско е най-предпочитан от студентите, от 129 до 229 лв. са пакетите
Кризата с боклука в столичния район "Люлин" се превръща в бедствие СНИМКИ
преди 7 години Май всичко ще се наложи да си правим сами вече. След няколко години експерименти аз успях да се науча да си правя страхотен домашен козунак. За да не се лутат и други като мен, купих адрес за рецептата си. Не знам колко време ще го плащам, но пробвайте, може още да работи: kozunak.top отговор Сигнализирай за неуместен коментар