IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-голямата търсачка в Русия ще си партнира с Facebook

Социалната мрежа ще предостави на Yandex пълен достъп до данните на потребителите си, до техните статуси и коментарите под тях

09:45 | 15.01.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Най-голямата търсачка в Русия ще си партнира с Facebook

Най-голямата в света социална мрежа Facebook ще предоставя данни на потребителите си на най-голямата търсачка в Русия Yandex. Сделката ще предостави на Yandex пълен достъп до данните на потребителите от Русия, Турция и страните от региона на Централна и Източна Европа, измежду които Украйна, Беларус и Казахстан, пише ВВС.

Става дума за постовете, статусите на потребителите и коментарите под тях. Профилите и постовете, които са с опция „private” няма да се появяват при търсене. Този ход ще помогне на Yandex да подобри резултатите от търсенето и да увеличи трафика към Facebook от Русия.

В близко бъдеще резултатите от търсенето ще показват не само постовете на потребителите на социалната мрежа, но и също така коментарите под тях, се казва в официално становище на руската търсачка.

Така потребителите на Yandex ще могат да виждат как потребителите коментират новините на деня или най-новите филми, например. Най-голямата търсачка в Русия ще класира резултатите по популярността им в социалната мрежа.

Facebook се опитва да спечели играчите на руския пазар. Компанията прави опити да разшири присъствието си в развиващите се пазари, за да запази високия ръст на клиентите си на фона на все по-ожесточената конкуренция.

„Преследваме една от нашите ключови цели, а именно да създадем търсачка на социални услуги, като използваме съдържанието от най-популярните социални мрежи с равно тегло“, заявяват още от Yandeх. „Това ще позволи на потребителите да намерят стар приятел, без да е нужно да се регистрират във всяка една социална мрежа“.

От руската компания не разкриха подробности за цената на сделката, но най-различни източници твърдят, че тя не се е осъществила в парично изражение.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:17 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още