IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Валери Тодоров: Единственият консенсус след срещата на Г-7 беше темата с Амазония

Срещата в Биариц на лидерите остави повече въпроси, отколкото отговори, коментира журналистът

12:55 | 26.08.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Срещата на лидери на Г-7 във Франция този уикенд остави повече въпроси, отколкото отговори, като единствената тема, по която бе постигнат консенсус, е тази с пожарите в Бразилия. Това коментира журналистът Валери Тодоров по Bloomberg TV Bulgaria.

„Бих характеризирал срещата като един вид объркване и може би щеше да е по-добре, ако тя не се бе състояла, защото нямаше да покаже всичките разногласия. Очевидно е, че подготовката на срещата също не е минала гладко. Каквото и да се каже в съвместните изявления, ясно е, че единствената точка, по която страните намериха съгласие бяха пожарите в Амазония“, посочи той.

Според Тодоров в момента се наблюдава лидерска битка в Г-7 между американския президент Доналд Тръмп и френския му колега Еманюел Макрон, но по думите му и двамата не се ползват с доверието на останалите лидери в неформалния клуб.

Валери Тодоров критикува политиката на Доналд Тръмп и посочи, че американският държавен глава се е насочил към втори мандат след изборите през 2020 г.

Световната икономика не може да бъде подлагана на рискове, свързани с вътрешната политика на САЩ. Признават се някои от икономическите резултати, но трябва да признаем и, че част от тях са на гърба на съюзниците“, заяви журналистът.

Какви ще са рисковете за световната икономика след срещата в Биариц и на какво се крепи силната позиция на Тръмп за втори мандат може да научите от видео материала.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:45 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Bloomberg TV виж още

Коментари

Финанси виж още