IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Димчо Станев е новият изпълнителен директор на „ЧЕЗ Електро България“

Станев става част от екипа на ЧЕЗ през ноември 2012 г., когато заема позицията директор „Обслужване на клиенти“ в „ЧЕЗ България“ ЕАД

14:05 | 14.11.18 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	Новият главен изпълнителен директор на &quot;ЧЕЗ Електро България&quot; ЕАД Димчо Станев.<em> Снимка: ЧЕЗ</em></p>

Новият главен изпълнителен директор на "ЧЕЗ Електро България" ЕАД Димчо Станев. Снимка: ЧЕЗ

Димчо Станев е новият изпълнителен директор и председател на управителния съвет на „ЧЕЗ Електро България“ АД, съобщиха от дружеството.

Станев е инженер „Електроника и автоматика“ и магистър по „Банки и финансов мениджмънт“ в Технически университет – София. 

Притежава 18-годишен опит в сферата на финансите и системния анализ, в ръководството на организацията на банкови дейности, управление на бизнес процеси и процедури, проекти и клонове на международно ниво.

Станев става част от екипа на ЧЕЗ през ноември 2012 г., когато заема позицията директор „Обслужване на клиенти“ в „ЧЕЗ България“ ЕАД.

Той е член на управителния съвет на „ЧЕЗ Електро България“ заедно с председателя на надзорния съвет Карел Крал и Леон Връшка.

Промяната в ръководството на дружеството се извършва на фона на продължаващата неяснота около придобиването на българските активи на ЧЕЗ от  „Инерком“.

През миналата седмица се появи новината за постъпилите уведомления в Комисията за финансов надзор (КФН) за общи събрания на две от трите дружества на чешката енергийна компания - „ЧЕЗ Електро“ и „ЧЕЗ Разпределение“ за смяна в състава на Надзорния съвет и одита.

Това предизвика редица спекулации, свързани с евентуалната замяна на сегашните членове на ЧЕЗ с представители на бизнеса на Гинка Върбакова.

Впоследствие от „Инерком“ опровергаха подобни твърдения, излизайки с ясно становище пред медиите дружеството да не бъде „въвличано в политически кампании“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:43 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още