IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пазарът вдъхна оптимизъм на европейските акции с пакета от стимули за 750 млрд. евро

Новината за покупката на Classified Business, част от онлайн бизнеса на eBay, от Adevinta вдигна акциите на норвежката компания с 39%, посочи Джо Ийстън

21:42 | 21.07.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Цената на европейските акции се покачва до 4-месечен връх, като германските акции изтриха загубите от началото на годината, след като европейските лидери се споразумяха за рекорден пакет от стимули за възстановяването на икономиката от коронакризата. Това каза в ефира на Bloomberg TV Bulgaria, в предаването „В развитие“, пазарният анализатор Джо Ийстън, Bloomberg Лондон.

„На пазарите в региона преобладава оптимизъм заради пакета от стимули на стойност 750 млрд. евро“, коментира той и информира, че италианските фондови пазари добавиха над 2% и са най-добре представилия се европейски пазар за деня.

Джо Ийстън съобщи, че акциите на норвежката компания Adevinta са поскъпнали с 39%, след като тя се се споразумя да придобие Classified Business, част от онлайн бизнеса на eBay, за 9,2 млрд. долара. „Така приключи най-големият търг за годината в сферата на сливанията и придобиванията“, заяви анализаторът.

Ийстън посочи, че акциите на финансовата компания UBS също поскъпват с 2,2%, след като банката отчете печалба над предварителните очаквания на анализаторите.

По думите му европейските периферни облигации се представят по-добре от американските, след като един от най-ниските измерители за риск за подходящите инвестиции в облигации пада до най-ниското си ниво от февруари насам.

Защо поевтиняха акциите на Новартис? Как се представят еврото и среброто? Ще има ли ново поскъпване на фючърсите в САЩ? Какво още ще повлияе на пазарите?

Повече от разговора в студиото вижте във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването "В развитие" вижте тук.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:42 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още