IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БСП е за продължаване на кохезионната политика чрез безвъзмездно финансиране

Българското председателство трябва да даде конкретни измерими резултати за интеграцията на Западните Балкани, каза Деница Златева

12:26 | 22.11.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Приоритетите за европредседателството на БСП в голяма степен са тези, които са и темите от европейския дневен ред. Това каза по bTV зам.-председателят на БСП Деница Златева, която беше вицепремиер с ресор европредседателство в служебното правителство. 

Нашият първи приоритет е връщането към корените на социална Европа. Вторият, който се припокрива и с националната програма, е продължаването на кохезията, или политиката на сближаване, защото след излизането на Великобритания от ЕС има риск пред тази политика, добави Деница Златева. Тя поясни, че десницата вижда продължението на кохезионната политика с финансови инструменти, докато левицата иска продължаване на безвъзмездното финансиране.

Западните Балкани е също изключително важна тема, каза Златева, като подчерта, че на Балканската конференция, провела се миналата седмица в Сараево, където са били представители на левицата, която управлява в Албания, Черна гора и Македония, са показали, че залагат изключително много на българското европредседателство и очакванията са „не просто да бъде направена среща между лидерите на Западните балкани, но и да има конкретни измерими резултати”.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:58 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още