IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

MicroStrategy е купила биткойни за 10 млн. долара за два месеца

С новите придобивки количеството на биткойни, притежавани от компанията, достига 129 699 монети, купени средно за по 30 664 долара

17:20 | 29.06.22 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Майкъл Сейлър. Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Майкъл Сейлър. Снимка: Bloomberg LP

Един от големите инвеститори в биткойн – технологичната MicroStrategy на Майкъл Сейлър – обяви, че е купила нови 480 биткойна за около 10 млн. долара. Компанията е дала средно по 20 817 долара за монета при покупките в периода 3 май – 28 юни, съобщава CoinDesk.

С новите придобивки количеството биткойни, притежавани от компанията, достига 129 699 монети, купени средно за по 30 664 долара.

През последните седмици цената на биткойна продължава да гравитира около прага от 20 хил. долара. Към 17:20 ч. българско време токенът се разменя за 20 056 долара, което е спад от 4% за последните 24 часа. Това прави цената на притежанията на MicroStrategy под 2,6 млрд. долара.

Цената на биткойна през последните 24 часа. Графика: CoinDesk

По време на последното дъно на цената на криптовалутата, когато цената падна под 18 хил. долара, се появиха спекулации, че MicroStrategy може да се окаже изправена пред нуждата да осигури допълнителни обезпечения. Но главният изпълнителен директор Сейлър тогава отрече да има такава опасност и обеща нови покупки на монети, когато паричните потоци го позволят.

Въпреки че цената на биткойна в последно време остава относително стабилна, тя е надолу с около 70% от последния си пик през ноември.

Надеждите на пазара сега са, че той вече е достигнал дъно и му предстои възстановяване. Оптимизмът обаче остава под натиск от страна на централните банки и техните усилия да намалят ликвидността в опит да ограничат инфлацията. В същото време поредица от кризи, в това число и със стейбълкойна TerraUSD, допълнително намалиха доверието в криптосектора.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:19 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още