IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Fujitsu закупи GraphDB лицензи на "Онтотекст"

Компанията се присъедини към групата на Топ 10 компании за IT услуги, работещи с българската компания

11:25 | 23.11.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Pixabay</p>

Снимка: Pixabay

Базираната в Мадрид технологична компания Fujitsu Technology Solutions S.A. закупи лицензи на GraphDB Enterprise клъстерната конфигурация.



Подробности за сделката не могат да бъдат разкрити поради естеството на проекта. Това е важен етап в сътрудничеството между Fujitsu и  "Онтотекст", започнало от 2017 г. Fujitsu е 7-ият по големина доставчик на ИТ услуги в света и номер 1 в Япония.

С тази сделка Fujitsu се присъединява към групата на три други Топ 10 доставчици на ИТ услуги, които използват технологията на Онтотекст, като част от своите платформи с изкуствен интелект: InfoSys, Atos Origin и NTT Data.

Ontotext обяви стратегическото партньорство с Atos и InfoSys през 2017 г., което вече доведе до няколко съвместни проекта. Everis е компания на NTT Data със седалище в Испания, която също закупи лицензи на GraphDB Enterprise по-рано през 2018 г.

Партньорството с глобални доставчици на ИТ услуги, консултанти и системни интегратори, е част от стратегията на  Онтотекст и Сирма за развитие на бизнеса и предоставяне на бизнес решения на големи предприятия и правителства по целия свят.

"Онтотекст" АД е част от "Сирма Груп Холдинг" АД, листната на Българската фондовата борса (SKK: BLG). Технологията на  "Онтотекст" е в основата на SENPAI - корпоративната платформа с изкуствен интелект на Сирма.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:58 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още