Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Alexa и Cortana завършиха обвързването си

Приложенията на Microsoft и Amazon се обединяват срещу конкурентните виртуални асистенти на Apple и Alphabet

Alexa и Cortana завършиха обвързването си

Снимка: Ройтерс

Потребителите на приложенията на Amazon и Microsoft – Alexa и Cortana вече имат достъп до функциите и на двата виртуални асистента, предаде CNBC, цитирайки съобщението на двете технологични компании от сряда.

Интеграцията дава на Alexa и Cortana повече предимства на приложенията в конкуренцията им с асистентите на Apple и Alphabet – Siri и Google Assistant.

Например, потребителите, използващи Cortana вече могат да поръчат продукти извън Amazon или да управляват поръчките си с гласови команди. Също така, използващите говорителите Echo могат да създават нови събития в календара и да отговарят на имейли с помощта на Cortana. 

Още по темата

Този ход от страна на двата технологични гиганта идва близо година, след като Microsoft и Amazon разкриха своя план за съчетаване на своите асистенти.

Въпреки че приложението на Apple Siri изпревари Cortana и Alexa, появявайки се на пазара още през 2014 г., то притежава прекалено малко възможности, главно заради идеята на неговите разработчици да го обвържат с други асистенти.

За сравнение, Alexa има повече о 45 хиляди „умения“, докато Cortana разполага с над 250. Amazon има водеща роля и при доставките на интелигентни говорители.

Microsoft и Amazon пускат обединението на приложенията за потребителите в САЩ. Компаниите ще поискат от потребителите обратна връзка, за да могат да направят съответните подобрения ако са необходими такива. Все още, обаче, няма информация за това как обвързването на двете технологии ще бъде достъпно извън пределите на САЩ.

Вижте още технологични новини в материала на Bloomberg TV Bulgaria!

гледано: 3398   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

По статията работиха: Аспарух Илиев, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Apple заличи половин трилион долара от пазарната си капитализация за 12 сесии