Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

PayPal очаква силно второ тримесечие заради скока на онлайн разходите

Компанията обяви над 87% понижение на печалбата за първото тримесечие

PayPal очаква силно второ тримесечие заради скока на онлайн разходите

Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

PayPal Holdings обяви, че очаква силно възстановяване на обема на разплащанията през второто тримесечие, докато социалното дистанциране кара повече хора да пазаруват онлайн, въпреки че блокадите започват да се вдигат постепенно. Новината изпрати цената на акциите на компанията с 8% нагоре по време на следборсовата търговия в Съединените щати, предава Ройтерс.

Онлайн търговците на дребно наблюдават скок на търсенето, което насърчава дигиталните разплащания. PayPal сега обяви, че е добавила 7,4 млн. нетни нови клиенти през април.

„Нашите продукти и услуги никога не са били по-нужни и адекватни“, коментира главният изпълнителен директор Даниел Шулман пред анализатори.

Още по темата

През отчетеното тримесечие печалбата на PayPal се е свила с 87,4%, тъй като увеличи резервите за кредитни загуби, но все пак надмина пазарните очаквания.

„През март влошаващата се заради Covid-19 среда допълнително засегна бизнеса на PayPal, повлиявайки негативно както обемите, така и генерираните приходи от вертикалите на пътуванията и събитията, включително засегна кредитната печалба“, обяви компанията.

PayPal е обработила разплащания в размер на 191 млрд. долара през първото тримесечие, което е с 18% повече спрямо година по-рано. Но компанията не успя да изпълни прогнозата на анализаторите за 194,23 млрд. долара.

Нетната печалба се е свила до 84 млн. долара, или 7 цента на акция, за тримесечието до 31 март. За сравнение година по-рано сумата беше 667 млн. долара, или 56 цента на акция.

Като се изключат еднократните елементи, компанията е спечелила по 83 цента на акция. Анализаторите очакваха печалба от 75 цента на акция.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Apple заличи половин трилион долара от пазарната си капитализация за 12 сесии