IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tencent вече притежава 12% от Snap

Акциите на Snap поевтиняха с близо 20% по-рано след разочарованието на Wall Street от по-слабите от очакваното приходи от реклама и по-лекия ръст на потребители

15:56 | 08.11.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Китайският технологичен гигант Tencent вече притежава 12% от Snap Inc, обяви американската компания, отчела 20-процентно намаление в цената на акциите си след разочароващ отчет за третото тримесечие, пише Ройтерс.

Изявлението на Snap за дела, купен от Tencent Holdings, една от най-големите технологични и инвестиционни компании в Китай и сред най-големите световни производители на видеоигри, се появи след слуховете, датиращи още от 2012 г. , че китайската компания е инвестирала в Snap.

Акциите на Snap поевтиняха с близо 20% по-рано след разочарованието на Wall Street от по-слабите от очакваното приходи от реклама и по-слабия ръст на потребителите. Те се възстановиха, като свиха спада до само с 2% до цена от 14,80 долара в предварителната търговия.

Snap публикува в своя тримесечен доклад в сряда, съобщавайки, че Tencent е закупила 145,8 млн. обикновени акции клас A на свободния пазар. Snap притежава около 1,2 млрд. акции, считано към 31 октомври.

Акционерите на акциите от Клас А на Snap нямат право на глас. 95% от гласовете на компанията са на съучредителите Евън Шпигел и Боби Мърфи.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:17 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още