IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tesla започва по-рано доставките на Model 3 в Китай

Компанията направи това в момент, в който се сблъсква с поредни проблеми в САЩ

14:00 | 22.02.19 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Tesla започна доставките на Model 3 в Китай малко преди официалния срок, който беше дала за това. Ходът беше направен в момент, в който производителят на електромобили се опитва да съживи продажбите си на най-големия автомобилен пазар в света, предава Ройтерс.

Базираната в Калифорния фирма има за цел да ускори китайските си продажби, които бяха силно засегнати от митата във връзка с обтегнатите търговски отношения между Пекин и Вашингтон. Tesla коригира цените на своите произведени в САЩ коли за китайския пазар, така че да ги направи по-достъпни.

Tesla посочи, че е провела събитие, свързано с доставките, в Пекин днес, което „бележи значителен момент за пазара“. През януари фирмата обяви, че доставките на Model 3 в Китай ще стартират през март.

По-ранните доставки започват в момент, в който Tesla се сблъсква с проблеми, след като влиятелното американско списание Consumer Reports оттегли одобрението си за Model 3, позовавайки се на проблеми с надеждността на автомобила.

Решението на списанието да направи това по-малко от девет месеца, след като препоръча седана, повдигна въпроси за качеството, което Tesla предлага след трудния старт на Model 3.

В момента Tesla внася всички коли, които продава в Китай, но е в процес на изграждане на завод в Шанхай, в който ще се произвежда Model 3. 

Вижте още технологични новини във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:59 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 2
G-Bull
преди 5 години
Пожелавам успех на Тесла, нуждаем се от електрически коли.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още