IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ако сте американец и сте в беда в Австрия, обърнете се към...McDonald's

Част от споразумението между американското посолоство във Виена и гиганта в бързото хранене е 24-часова гореща линия

12:25 | 16.05.19 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американски граждани, които се нуждаят от помощ в Австрия, могат да се отправят към най-близкия клон на McDonald's благодарение на споразумение между американското посолство и гиганта в бързото хранене, съобщава ВВС.

Посолството съобщава, че всеки американец „в беда“ или чийто паспорт е бил изгубен или откраднат, може да получи помощ от един от 194-те обекта на McDonald's в Австрия.

Служителите на заведенията са получили задача да помагат на американски граждани да се свързват с американското посолство. Част от споразумението е и 24-часова гореща линия с посолството.

То съобщи, че иска американските граждани да имат всички възможности да се свържат с негови служители при необходимост, което е „задължение номер едно на всяко посолство по света“.

McDonald's съобщи, че е откликнала на идеята по молба на американския посланик Тревър Трейна. Говорител на компанията съобщи пред ВВС, че тя също така „ще помага на всеки, който има нужда от помощ, като например повика полиция или спешна помощ“.

Трейна е подписал споразумение с управляващия директор на компанията в Австрия Изабел Къстър миналата седмица. Тя съобщи, че клоновете й ще продължат да са австрийска територия и ще предлагат помощ на всеки, който се нуждае от нея, не само на американци.

Не всички в социалните мрежи бяха впечатлени от съобщението. Потребител на Facebook се чуди дали идеята е дошла, „защото явно ние сме твърде некомпетентни да потърсим контакти на американското посолство в интернет“. Друг се шегува: „Един МакПаспорт за вкъщи, моля“. Трети потребител пита дали „това не е за сметка на посолство с пълен щат“.

На това посолството отговаря „със сигурност не“ и допълва, че щатът на посолството е запълнен изцяло и партньорството е „само още един начин американците да влязат в контакт с него, когато се намират в извънредна ситуация“.

Трейна, който е бивш технологичен предприемачи, беше номиниран за поста във Виена от президента Доналд Тръмп миналата година. Самият американски президент е известен почитател на бургерите и пържените картофи.

През януари той поръча 300 бургера, пържени картофи и пици за Белия дом от различни заведения за бързо хранене, когато имаше гости по време на частичното спиране на работата на федералното правителство. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:09 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
ПИЧ
преди 4 години
Това е много оригинално и показва съпричастност на изпаднали в беда - ще могат и да хапнат нещо, да пийнат водичка и да подремнат в някоя стаичка отзад.В противовес на това си спомням как преди години (преди влизането в ЕС) бълг.посолства се криеха от проблемите на изпаднали в беда български граждани, дори не вдигаха телефона, камо ли да се качат на колата и да отидат на 200 км, Стояха на топло.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още