IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

"Алита: Боен ангел" остава най-гледаният филм у нас

Трето място е за първата премиера от миналия уикенд - екшънът "Студено отмъщение"

09:16 | 27.02.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Twentieth Century Fox Film Corporation</em></p>

Снимка: Twentieth Century Fox Film Corporation

Екшънът по манга-поредицата на Киширо Юкито "Алита: Боен ангел" продължава да е най-гледаният филм у нас, сочат обобщените данни от киносалоните. Историята на киборг, спасен след Великата война от 26-и век, който става ловец на издирвани престъпници, е гледан вече от 34 845 зрители и има 405 810 лева приходи за десетте дни на екраните у нас.

На втора позиция е анимацията "Как да си дресираш дракон: Тайнственият остров", която е вече месец на екраните у нас. Третото продължение по едноименната поредица от книги на Кресида Коуел за викинга ездач Хълцук е гледано от вече 104 911 зрители и има 1 058 638 лева приходи.

Трето място е за първата премиера от миналия уикенд - екшънът "Студено отмъщение". Римейкът на европейския екшън "Kraftidioten" от 2014 година на Ханс Петер Моланд, който е режисьор и на този филм за търсещ справедливост баща на убит от наркодилъри син, е гледан от 7 901 зрители и има 77 442 лева приходи за първите три дни у нас.

На четвърто място е трилърът "Честита нова смърт", продължение на едноименния филм от 2017 година. Попадащата отново в примката на времето колежанка Трий, която трябва да разкрие самоличността на собствения си убиец, за да се освободи от примката, е гледана от 19 630 зрители и има 175 128 лева приходи.

Пето място е за анимацията "Lego филмът 2", който е вече трета седмица на екраните у нас. Събраните отново герои от Бриксбърг, които трябва да спасяват града си от космически нашественици, са гледани от 20 928 зрители и отчита 193 966 лева от билетите им.

Шесто място е за комедията "Всичко, което не искаш да знаеш за родителите си" със Салма Хайек и Алек Болдуин в главните роли. Социалната тематика във филма, пресичаща фалит и нови търговски инициативи през родители, които се опитват да осигурят таксата за колеж на дъщеря си, е видяна от 20 641 зрители и има 191 445 лева приходи от билетите им.

Награденият с "Оскар" за най-добра женска роля за Оливия Колман - "Фаворитката", е на седма позиция по зрителски интерес у нас. Историята от времето на кралица Анна Стюарт, която трябва да приключи войната между Англия и Франция, е гледана от 11 141 зрители и има 101 277 лева приходи за трите седмици у нас.

Създаденият по действителна история, описана в "Ню Йорк Таймс", "Трафикантът", е на осмо място в топ 10. Филмът за това как възрастен мъж се превръща в шофьор на наркопратки на мексикански картел и разкриването му от ФБР е гледан от 20 628 зрители и има 195 813 лева приходи за месец на екраните у нас.

На девето място е носителят на "Оскар" за главна мъжка роля на Рами Малек, както и наградите за филмов монтаж, звуков монтаж и звукови ефекти - "Бохемска рапсодия". Историята на легендарната "Куин" до 1985 година е гледана от 174 440 зрители и има 1 630 987 лева приходи за трите месеца и половина на екраните у нас.

Десето място е за сръбския екшън "Южен вятър", който е от седем седмици сред най-гледаните филми у нас. Забърканата каша от Мараш, който без съгласието на Царя краде Мерцедес пълен до горе с дрога на български наркодилър, пътуваща към Гълъба, е гледана от вече 41 895 зрители и има 381 409 лева приходи.

Извън първите десет е втората премиера от миналия уикенд. Приключенският "Живот нависоко", продукция на Франция, Германия, Великобритания и Полша, е гледан от 564 зрители и има 4 934 лева приходи за първите три дни у нас.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:58 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още