IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Cirque du Soleil поиска защита от фалит

Компанията зад популярните циркови спектакли се опитва да спаси бизнеса си, който беше замразен заради Covid-19

13:26 | 30.06.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;JENNIFER S. ALTMAN/Bloomberg</em></p>

Снимка: JENNIFER S. ALTMAN/Bloomberg

Cirque du Soleil Entertainment Group подаде искане за защита от фалит в Канада в опит да спаси цирковия си бизнес, който беше спрян заради пандемията, пише Wall Street Journal.

Компанията обяви, че ще съкрати близо 3500 служители, които са били в неплатен отпуск от март, като ще остави основния екип от 213 души. Фирмата иска да преструктурира бизнеса си и да се справи благодарение на държавна подкрепа и с по-малко дългове.

Базираната в Монреал Cirque du Soleil беше принудена да отмени 44 представления по света тази година заради разпространението на Covid-19, което доведе до спиране на приходите ѝ. Понастоящем компанията има едно представление в Китай и се надява да успее да поднови работа и в Мексико през юли, обяви главният изпълнителен директор Даниел Ламар.

„Голям шок е, но сме оптимисти, че в бъдеще, когато нормалността се върне, хората ще бъдат много, много нетърпеливи да гледат представления на живо“, коментира той.

Докато спектакли като The Beatles Love, Michael Jackson One и Blue Man Group са спрени незнайно докога, през март организацията беше принудена да отложи плащанията по своя близо 1,5 млрд. долара неизплатен дълг, малко след като нае инвестиционната банка Greenhill & Co. да преструктурира баланса ѝ.

В документите за защита от фалит Cirque du Soleil поиска от съда да одобри оферта от настоящите собственици, инвестиционните фирми TPG, Fosun International и Caisse de dépôt et placement du Québec, които притежават компанията от 2015 г. насам.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:32 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още