Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Новини

Възходът на Domino's Pizza продължава и с отслабването на пандемията

Веригата одобри нов план за обратно изкупуване на акции

Възходът на Domino's Pizza продължава и с отслабването на пандемията

Снимка: Dhiraj Singh/Bloomberg

Domino's Pizza надмина очакванията за тримесечните си приходи и печалба, след като новите елементи от менюто ѝ, включително чийзбургер и пилешка тако пица, насърчиха търсенето от страна на американците, поръчващи храна за вкъщи, предава Ройтерс.

Стойността на акциите на компанията нарасна с близо 12% до рекорден връх от 526,2 долара за брой, след като веригата за пица одобри и нов план за обратно изкупуване на акции за 1 млрд. долара.

Domino’s е сред компаниите, които спечелиха най-много от свързаните с пандемията блокади. Сега тя се опитва да запази инерцията, като отваря нови обекти, съкращава времето за доставка и въвежда възможности за безконтактно взимане на поръчките.

Още по темата

Освен това компанията повиши цените в менюто си и таксите за доставка, за да се справи с по-големите си разходи, свързани с поскъпването на суровите стоки и разходите, свързани с Covid-19.

Тези усилия ѝ помогнаха да запише 3,5% ръст на приходите от продажби в обектите ѝ, отворени поне от година, отбелязвайки 41 последователни тримесечия на повишения. Анализаторите очакваха 1,3% спад.

„Често питате дали растежът на приходите ни от продажби може да е по-слаб на пазарите, които са отворени напълно... През второто тримесечие се очерта обратната тенденция, при която станахме свидетели на по-високи нива на ръст на приходите през второто тримесечие на пазари с по-малко свързани с Covid ограничения“, коментира главният изпълнителен директор Рич Алисън след обявяването на финансовите резултати.

Международните приходи от продажби от обекти, отворени от поне година, са скочили с 13,9%, което е значително повече от 8,9-те процента ръст, очакван от анализаторите. Това увеличение е свързано с новите блокади в страни като Великобритания и Индия, където хората разчитат на онлайн поръчки.

През второто тримесечие, завършило на 20 юни, общите приходи са нараснали с 12,2% до 1,03 млрд. долара, надминавайки прогнозите за 972,3 млн. долара по данни на Refinitiv.  

На коригирана база Dominos’ е спечелила по 3,12 долара на акция, над прогнозата за 2,87 долара на акция.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Новини
Японска принцеса се отказа от титлата си, за да се омъжи за съученик