IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Японски разработчик на летящи коли търси подкрепа от местните власти в Осака

SkyDrive се стреми да си осигури среда за търговската реализация на своята услуга за летящи таксита, която може да стартира през 2025 г.

22:47 | 23.09.21 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Японски стартъп за летящи автомобили се стреми да привлече вниманието на обществеността със своята технология за въздушна мобилност, като установи тесни връзки с властите и големите компании в Осака, съобщава Nikkei Asia Review.

Базираната в Токио SkyDrive, който работи по електрически самолет, който излита и каца вертикално, подписа споразумение с местните власти в Осака за насърчаване на индустрията за летящи автомобили.

SkyDrive се надява да използва световното изложение в Осака през 2025 г., за да представи своята услуга за мобилност, която ще позволява транспортиране на хора по въздух без да е необходима голяма писта за излитане и кацане. 

Споразумението ще позволи на компанията да си осигури добра екосистема за интегриране на технологията в градските обществени условия с помощта на „силното управление“ на властите от префектурата и града Осака, изтъква Томохиро Фукудзава, главен изпълнителен директор на SkyDrive.

Стартъпът задълбочава своите връзки с Осака през последната година. В края на 2020 г. SkyDrive стана ключов член на кръгла маса, организирана от властите на префектурата. Групата, състояща се от около 40 компании, обсъжда как може да бъде постигната „революция при въздушната мобилност“.

Според Фукудзава SkyDrive обсъжда темата с местните власти, включително с пристанищата, гражданската авиация и полицията, „така че хората да се чувстват в безопасност“.

Миналия месец SkyDrive обяви проучване на търговската реализация на бизнеса с въздушни таксита, включващо и разговори с пет големи компании, сред които изпъкват строителна група Obayashi и компанията за комунални услуги Kansai Electric Power.

"Искаме да започнем от районите на залива, (за да постигнем) социално възприемане (на технологията) и чувство за безопасност в съзнанието на хората", подчертава Фукудзава, като добавя, че осигуряването на безопасност е най-голямото предизвикателство за компанията и индустрията за летящи автомобили.

SkyDrive работи за сертифициране на своите превозни средства с японския орган за гражданска авиация, докато внимателно тества всеки компонент и извършва полеви тестове.

Досега стартъпът си е осигурил финансиране от общо 48 млн. долара, като проведе първия си успешен пилотиран полет в Япония.

Компанията е основана от Фукудзава, бивш инженер в Toyota Motor Corp., през 2018 г. Най-новият ѝ прототип е едноместно превозно средство с електрическо задвижване и витло. На размери е два пъти по-голямо от обикновена наземна кола.

До 2025 г. SkyDrive има за цел да изгради двуместен модел, споделя Фукудзава.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:06 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
khao
преди 2 години
те това ако е кола.... значи аз карам вертолет ! :D:D
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още