IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dow се изкачи леко, но приключи деня на нов връх

Инвеститорите следиха новите икономически данни

23:11 | 05.11.19 г.
<p>
	Снимка: Архив Ройтерс</p>

Снимка: Архив Ройтерс

Индексът на сините чипове Dow Jones Industrial Average нарасна леко и завърши с връх борсовата сесия днес, след като инвеститорите следиха новите икономически данни и развитието на преговорите за търговската сделка между САЩ и Китай, пише CNBC.

Dow нарасна с 85 пункта, или 0,3%, в третия си ден на зелена територия.

Технологичният Nasdaq Composite остана почти без промяна, тъй като му натежа 1,8-процентният спад на цената на акциите на Netflix.

S&P 500 записа 0,1% повишение, след като по-слабото представяне на сектора за недвижими имоти и комунални услуги изтри ръста му.

Книжата на Boeing, която е част от Dow, записаха 2,6% скок на стойността, след като компанията обяви, че главният изпълнителен директор се отказва от всички бонуси тази година заради кризата със 737 Max.

Силните финансови отчети, обещаващите икономически данни и напредъкът по преговорите за търговската сделка изтласкаха Dow до рекорден връх в понеделник, след като подобно нещо се случи и с S&P 500 и Nasdaq миналата седмица.

Финансовият сектор се оказа най-добре представящият се в S&P 500 днес.

Книжата на Bank of America повишиха цената си с 1,6%, а тези на J.P Morgan - с 0,8 на сто.

Стойността на акциите на Walgreens Boots Alliance скочи с над 7% след информацията, че компанията обмисля сделка, чрез която да стане частна.

От началото на годината Dоw се радва на ръст от около 18%, след като през последния месец нарасна с 3,4 на сто. S&P 500 има 22% повишение от началото на 2019 г., а през последния месец се е увеличил с 4,3%.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:30 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от САЩ виж още

Коментари

Финанси виж още