Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

САЩ

Исторически рекорд - Dow приключи сесията, преминавайки прага от 27 хил. пункта

За малко повече от година и половина индексът на сините чипове в Ню Йорк успя да прибави 1000 пункта към стойността си

Исторически рекорд - Dow приключи сесията, преминавайки прага от 27 хил. пункта

Снимка: Ройтерс

След като по-рано тази седмица широкият индекс S&P успя да постигне исторически рекорд, това направи и бенчмаркът Dow Jones Industrial Average, който завърши сесията, преминавайки прага от 27 хил. пункта, съобщава CNBC.

По-рано днес Bloomberg съобщи, че броят на заявленията при безработица в САЩ е намалял до 12-седмично дъно, което подкрепя мнението на Федералния резерв, че стабилният пазар на труда е в основата на икономическия растеж. 

Още по темата

Заявленията при безработица са се понижили до 209 хил. през седмицата, приключила на 6 юли, която включваше и почивния 4-ти юли. Данните са под всички оценки, посочени в проучване на Bloomberg. Четириседмичната плъзгаща се средна стойност, смята за по-добра мярка за пазара на труда заради изключването на волатилността от седмица до седмица, се понижава от 222, 5 хил. до 219,25 хил. през миналата седмица.

Настроенията на инвеститорите бяха повлияни и от коментара на управителя на Федералния резерв на САЩ Джером Пауъл, който заяви в сряда, че рисковете пред американската икономика продължават да са налице на фона на понижаването на бизнес инвестициите заради търговското напрежение и оставащата по-слаба инфлация. С това управителят на централната банка изпраща пореден сигнал, че още този месец може да има понижаване на лихвените проценти.

Трейдърите затвърдиха очакванията си за понижаване на лихвите с четвърт пункт този месец, като се увеличават прогнозите за три подобни понижения до края на 2019 г.

На фона на тези новини бенчмаркът на сините чипове Dow Jones Industrial Average напредна със 177,65 пункта, или с 0,66%, до 27 037,85 пункта.

Технологичният показател Nasdaq Composite се понижи с 0,16 на сто до 8189,07 пункта.

Широкият измерител S&P 500 отчете ръст от 0,08% до 2995,37 пункта.

Dow, който следи търговията с акции на 30-те най-големи американски публични компании, успя да прехвърли границата от 27 хил. пункта за първи път в историята. Показателят успя да достигне прага от 26 хил. през януари 2018 г. и за малко повече от година и половина прибави 1000 пункта към стойността си.

На облигационните пазари доходността по 10-годишните и 30-годишните американски държавни ценни книжа се повиши съответно до 2,131% и 2,65%.

При валутната търговия доларовият индекс се понижи с 0,06% до 97,05 пункта. Еврото поскъпна спрямо щатската валута с 0,06% до 1,1256 долара.

На петролните пазари цената на международния бенчмарк Брент се понижи с 39 цента до 66,61 долара за барел, докато фючърсите върху американския лек суров петрол West Texas Intermediate поевтиняха с 23 цента до 60,20 долара за барел.

При търговията с ценни метали цената на златото се повиши с 0,26% до 1408,8 долара за тройунция.

По статията работи: Аспарух Илиев

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (8)

6
 
1
 
8
scott до: mrynmryn
преди 1 седмица
Няма профилна снимка
имам дневен ресурс с който оперирам без да ми пека дали е на загуба или пичалба. увеличавам или го намалевам съграсно ризултс от операциите предниа ден. Та, тожана, играх само с дневниа ресурс. ако бех рискувал месечниа, или дори годишниа: щех си земем година отпуска и да съм предоволен от себе си. неудоволствието е, че нещо нюхах, спичелих малко, а в това време СОРОЗ...................Е, НИЩО, ТОКАВО ВЪЛНЕНИЕ, ОЩЕ СИ ГО СПОМНЯМ И НЕМА СЕ ПОВТОРИ СКОРО, ПРЕДПОЛАГАМ.
0
 
8
 
7
mrynmryn до: scott
преди 1 седмица
Няма профилна снимка
То обикновено куража и ограниченият ресурс са свързани.
5
 
4
 
6
преди 1 седмица
Няма профилна снимка
кое? рекорд? че у ноща на изборите на донърдъд беше 30 000! за 12 часа падна на 28 000 и се изстреля пак на 30 000! Сороз направи луда пара тез часове. и ас исках, ама първе - немаше кураж и второ, имаше ограничен ресурс. кат тръгна надолу си викам: КРАЙ. ДОЙДЕ ДО 20 000! В ТАЗ СТАТИЕС СЕ ЕДНО ПИШЕТЕ: ИСТОРИЧЕСКИ РЕКОРД ЗА АКЦИИТЕ НА ТЕСЛА 232! Ало, аз съм продавал на 371 от тези......
4
 
9
 
5
julian12 до: Sokratus
преди 1 седмица
Няма профилна снимка
След 2009 то няма друго освен балон.
3
 
17
 
4
Sokratus до: Императорът
преди 1 седмица
Бил си и свидетел на епохата на Буш младши, но не ги помниш много нещата!!! По негово време DJ минава историческият рекорд от 13500, но До края на мандата му пада пред 8000!
Нарастването на DJ по времето на дедо Дони е почти 50%, не виждам нищо здравословно в това! Това е признак за сигурен балон!

Още от САЩ
Графика на деня: Технологичният сектор далеч не е най-високоплатеният бранш в САЩ