IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Тръмп поиска от ОПЕК да не намалява производството си

Саудитска Арабия се опитва да убеди Русия за значително свиване на петролния добив в ОПЕК догодина в опит да спре поевтиняването на черното злато

21:44 | 05.12.18 г. 4
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Президентът на САЩ Доналд Тръмп призова днес ОПЕК да не намалява производството си, предаде Франс прес.

"Надявам се, че ОПЕК ще запази производството си на сегашното равнище и няма да го намали. Светът не иска да вижда и няма нужда от по-високи цени на петрола", написа в Twitter Тръмп в навечерието на срещата на петролния картел във Виена, където ще се решава какъв да бъде обемът на добива му.

Саудитска Арабия се опитва да убеди Русия за значително свиване на петролния добив в ОПЕК догодина в опит да спре поевтиняването на черното злато и да попречи на пазара отново да се създаде свръхпредлагане.

Руският министър на петрола Александър Новак се очаква да се срещне по-късно утре със саудитския си колега Халид ал Фалих, чиято страна председателства ОПЕК.

Министрите от ОПЕК ще заседават утре във Виена, след което на 7 декември ще се срещнат с партньорите си по споразумението ОПЕК+, сред които е Русия.

Саудитска Арабия намекна, че иска общо свиване на петролния добив с поне 1,3 млн. барела дневно или 1,3 на сто от световното производство.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:57 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

2
rate up comment 1 rate down comment 0
Sokratus
преди 5 години
Всъщност ако ОПЕК+/- намалят добива с 1.3млн барера на ден. Другата година по-това време САЩ ще произвеждат с 1.5млн барена на ден повече! А дедо Дони , прави точно това (помага) да вдига цената на петрола за да могат компаниите от САЩ да се разрастват.;)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 18 rate down comment 1
vankata89
преди 5 години
Ехх колко хубаво би било да намерят петрол някъде другаде в бяла държава или да му се намери алтернатива и никой да не купува от чаршафите :D. С нищо не заслужават високия стандарт който ние всички им плащаме чрез горивата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още