Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Web

Българската Evrotrust навлиза в Северна Македония

Това е първото представителство на Evrotrust зад граница, като се очаква до края на годината компанията да отвори офиси и на други пазари

Българската Evrotrust навлиза в Северна Македония

Константин Безуханов, главен изпълнителен директор на Evrotrust. Снимка: Evrotrust

Базираната в София Evrotrust откри офис в столицата на Северна Македония Скопие, отбелязвайки ключова стъпка в плана на компанията за международна експанзия. По-рано тази година в Evrotrust доби популярност в западната ни съседка с новината, че стартира национален проект за дигитална идентичност в партньорство с Mastercard въз основа на меморандум с международната компания и правителството. Проектът е насочен към развитието на електронното управление и отварянето на физически офис в страната утвърждава заявката на компанията за реализация извън България.

Още по темата

„Северна Македония предлага отлична бизнес възможност, тъй като ползите от електронното управление са широко припознати от крайни потребители, бизнеса и държавна администрация. Откакто започнахме да работим по eID проекта в страната, бяхме очаровани от готовността, с която местните власти се стремят да внедрят комплексни услуги за дигитална идентичност, така че модерните технологии да бъдат в полза на македонските граждани. Изключително благодарни сме, че работим по такъв вълнуващ проект съвместно с нашите партньори от Mastercard и правителството на Северна Македония, без които това би било невъзможно ”, казва Константин Безуханов, главен изпълнителен директор на Evrotrust, цитиран в прессъобщение.

Проектът за дигитална идентичност в Северна Македония стартира седмици преди пандемията миналата година. Това обаче не попречи на надеждите за бърза интеграция, тъй като компанията потвърждава, че проектът е в напреднала фаза и крайни потребители в страната ще могат електронно да подписват документи напълно дистанционно в рамките на месеци. 

Експанзията зад граница е очаквано продължение на бизнеса на Evrotrust. След като пандемията ускори усвояването на услуги за дигитална идентичност, Evrotrust бележи рекорден потребителски ръст от над 630% на годишна база. В момента компанията предоставя услуги на над 200 000 индивидуални и корпоративни потребители по света.

Сред активните пазари освен българския и северномакдонския са Албания, Унгария, Румъния, Кения и други. От бизнес гледна точка ключово предимство на Evrotrust е самата дигитализация: на фона на огромната потребителска база в момента в компанията работят малко под 50 човека
 

По статията работи: Екип на Investor.bg

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (1)

0
 
1
 
1
преди 1 седмица
Няма профилна снимка
Леко регистрацията през приложението им не работи и далаверата е за племенника на Саша Безуханова, ама ...

Още от Web
YouTube записа важна победа в ЕС във връзка с авторското право