IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Глоби за почти 56 млн. евро са наложени в Европа по GDPR досега

Общо 206 326 случая са били докладвани от органите на 31 държави от Европейското икономически пространство

11:33 | 17.05.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Девет месеца след влизането в сила на GDPR по силата на директивата в Европейския съюз са наложени глоби в размер на почти 56 млн. евро (55,955 млн. евро). Тези глоби са били наложени в 11 страни от ЕИП, в които директивата се прилага на практика, става ясно от нов доклад на Европейския комитет за защита на личните данни към ЕП.

Общо 206 326 случая са били докладвани от органите на 31 държави от Европейското икономически пространство. Те могат да бъдат разделени като цяло на три различни вида случаи - случаи, основани на жалби, случаи, основани на уведомления за нарушаване на данните и други видове случаи.

Повечето от казусите са свързани с жалби -  94 622 броя, а 64 684 случая са образувани въз основа на уведомяване от администраторите за накърняване на защитата на личните данни.

52% от тези случаи вече са закрити, а 1% от казусите са били оспорвани преди това пред национални съдилища. 

Какви са заключенията и какви случаи имаме в България - вижте в продължението на материала в сайта на Bloomberg TV Bulgaria! 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:55 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още