IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

САЩ и Южна Корея ще упражнят по-силен натиск върху Пхенян

Президентите на двете страни се договориха да усилят натиска върху КНДР в отговор на поредното изпитание на балистична ракета

12:01 | 17.09.17 г. 7
<p>
	<em font-size:="" pt="" style="color: rgb(102, 102, 102); font-family: ">Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Президентите на Южна Корея и на САЩ Мун Дже-ин и Доналд Тръмп се договориха да упражнят по-силен натиск чрез санкции върху Южна Корея заради нейните ракетни и ядрени опити, съобщи Ройтерс, като се позовава на кабинета на южнокорейския държавен глава.

В телефонен разговор днес "двамата лидери се споразумяха да засилят сътрудничеството и да наложат по-строги и ефективни санкции на Северна Корея, така че тя да разбере, че провокативните действия водят до по-нататъшна политическа изолация и икономически натиск", заяви президентският говорител Пак Су-хюн на пресконференция в Сеул, предава БТА. 

Напрежението между САЩ, Япония, Южна Корея и КНДР отново ескалира, след като в ранните часове в петък Северна Корея изстреля ракета от покрайнините на столицата Пхенян. Севернокорейският лидер Ким Чен-ун осъществи на 15 септември поредното изстрелване на балистична ракета, която прелетя над северния японски остров Хокайдо по посока Тихия океан и падна на около 2000 км в източна посока. Жителите на североизточна Япония бяха призовани да потърсят укритие в здрави сгради и подземия, както и да съобщят в полицията за евентуално падане на отломки от ракетата. 

Това бе шестият и най-мощен ядрен опит, при който Пхенян изстрелва ракети над японска територия. 

Според Пентагона става дума за изпитание на ракета със среден обсег. То бе проведено дни, след като Съветът за сигурност на ООН прие резолюция с нови санкции спрямо Пхенян.

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:17 | 09.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Азия виж още

Коментари

7
rate up comment 4 rate down comment 0
michaelis12
преди 6 години
кат гледам корейците колко са се притеснили от "натиска" даже и алея за колела си имат хората кат гледам за разлика от наще проформи ....Pyongyangs downtownhttps://***.youtube.com/watch?v=0fL2r6FbEzs
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6
rate up comment 10 rate down comment 2
majnata
преди 6 години
Абе карай да върви , за баничка и боза толкоз ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 18 rate down comment 0
Hahoto
преди 6 години
Това бе шестият и най-мощен ядрен опит, при който Пхенян изстрелва ракети над японска територия. -----------------------------------Това изречение не е вярно. Ракетата изстреляха в петък, а ядрения опит с уж водородна бомба беше дни по рано и е съвсем отделно събитие. Щото, ако ракетата беше с ядрена глава отдавна на изток всичко щеше да е мазало :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 11 rate down comment 2
khao
преди 6 години
упражнят по-силен натиск чрез санкции върху Южна Корея заради нейните ракетни и ядрени опити---- май сте още снощни ... ежедневнo пишете глyпости :):)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
2
rate up comment 12 rate down comment 1
majnata
преди 6 години
Само *** правят едно и също и чакат различен резултат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 11 rate down comment 2
Eon
преди 6 години
А, то щото предния натиск подейства...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още