IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Правителството дава още 8 млн. лева за укрепване на свлачища край Бургас

С парите ще се финансират брегоукрепителните дейности в квартал Сарафово и град Царево

18:27 | 27.09.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Pixabay</em></p>

Снимка: Pixabay

Правителството осигури допълнително 8 млн. лева за укрепването на свлачища в бургаския квартал Сарафово и на северния бряг на гр. Царево. Средствата се предоставят от централния бюджет на бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, съобщи пресслужбата на кабинета.

Двата обекта са с голямо обществено значение за развитието на регионите, в които попадат. Изпълнението им е наложително за опазване на живота и здравето на хората и за предотвратяване развитието на проявени неблагоприятни геодинамични процеси, са аргументите на министрите за финансиране на укрепителните дейности.

Реализирането на обектите ще допринесе за постигане на целите на Националната програма за превенция и ограничаване на свлачищата на територията на Република България, ерозията и абразията по Дунавското и Черноморското крайбрежие 2015-2020 г., припомнят от кабинета

С изграждането на укрепителните, брегоукрепителни и отводнителни съоръжения ще се предотврати развитието на свлачищните процеси по крайбрежни участъци с обща дължина около 2 км, ще се укрепи брегът на Черно море в района на квартал Сарафово и на град Царево и така ще се предотврати намаляването на територия на България вследствие на абразионни процеси.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:16 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още