IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Защо Twitter не свали опасния туит на Доналд Тръмп, който вбеси Северна Корея

Социалната мрежа има право да блокира публикации, които нарушават правилата, свързани с насилие

12:17 | 26.09.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Социалната мрежа Twitter разкри защо не е свалила туита на американския президент Доналд Тръмп, с който той заплаши Северна Корея. Според платформата той е имал новинарска стойност, пише CNBC.

През уикенда Тръмп написа в Twitter, че Северна Корея „няма да бъде наоколо много дълго“. Думите му звучат като заплаха. Политиката на компанията пък посочва, че потребителите „не трябва да отправят заплахи за насилие или да промотират такова, включително да отправят заплахи или да промотират тероризъм“.

Туитът на Тръмп беше сметнат от Северна Корея за обявяване на война.

„Откакто Съединените щати обявиха война на нашата страна, ние имаме абсолютно право да вземем контрамерки, включително правото да сваляме стратегически бомбардировачи на САЩ, дори когато те не са в границите на въздушното пространство на нашата страна“, коментира министърът на външните работи на Северна Корея Ри Йон Хо.

Американският държавен глава е особено дързък в Twitter и дори е влизал в онлайн спорове. Мнозина се чудят защо Twitter не е премахнала туитовете, които изглежда нарушават политиките на компанията.

В отговор социалната мрежа обясни, че за всички акаунти важат едни и същи правила, когато оценява дали публикациите нарушават правилата. Едно от съображенията ѝ е дали текстът има новинарска стойност и дали е от обществен интерес.

От своя страна, Белият дом излезе с изявление, в което отрича, че туитът на Тръмп има за цел обявяване на война.  

Повече технологични новини вижте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria:

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:05 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още