IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

П. Димитров: Напълно възможно е увеличение на минималната заплата до 340 лв.

Това може да стане още през април чрез преструктуриране на разходната част на бюджета, смята синдикалният лидер

12:01 | 14.03.13 г. 38
<p>
	<em>Пламен Димитров</em> Снимка:<em>Aрхив, Investor.bg</em></p>

Пламен Димитров Снимка:Aрхив, Investor.bg

Минималната работна заплата може да бъде увеличена на 340 лв. още от 1 април. Такова е мнението на лидера на Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) Пламен Димитров.

В тази насока трябва да се търсят варианти заедно с работодателите и управляващите, като целта е поне да може да се компенсира инфлацията.

„Анализът на синдикатите показва, че служебното правителство може да направи някои не толкова сериозни, но все пак съществени промени в политиката по доходите, като преструктурира разходите на бюджета”, обясни в сутрешния блок на NovaTV Димитров.

Димитров направи коментар по повод мерките, които служебното правителство, съвместно със синдикалните организации, може да предприеме за подобряване на доходите на най-социално слабата част от населението.

Синдикатите ще се опитат да договорят със служебния кабинет увеличение на доходите. Освен това КНСБ предлага да бъдат подпомогнати с енергийни помощи пенсионери, които получават пенсии до 200 лв., както и безработните.

Димитров подкрепи идеята, лансирана преди дни от еврокомисарят Кристалина Георгиева, за теглене на заем с цел повишаване на доходите, но смята, че тази мярка трябва да бъде взета от новото правителство след изборите.

"Служебният кабинет може да емитира вътрешен дълг в размерите, които му дава Законът за бюджета – до 2 млрд. лева", посочи още Димитров.

Чрез умерена политика служебният кабинет трябва да търси плавен растеж, който да стимулира заетостта и да доведе до увеличение на доходите, коментира още той. Лидерът на КНСБ добави, че най-важното за бюджета е да бъдат събрани приходите, заложени в него, както и да се води активна борба със сивата икономика.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:24 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

6
rate up comment 23 rate down comment 0
993
преди 11 години
Айде профсъюзите леко със съветите! На вас само около раздаване ви се върти политиката. Интересно ми е г-на Димитров колко лева е заработил с истински труд?!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5
rate up comment 10 rate down comment 0
melon
преди 11 години
Докога ***?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 9 rate down comment 0
bgMan
преди 11 години
На тоя лъжец са му много добре и кръвното и температурата.Плаща му се за всеки коментар.Само дето мисли че всички са *** щом дори не се опитва да звучи малко по-близо до истината.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 15 rate down comment 0
bgMan
преди 11 години
Напълно възможно е този социалистически саботьор-стипендиант да лъже във всичко, което публично твърди.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 20 rate down comment 1
slavkovrr
преди 11 години
Бягай да си мериш температурата и кръвното при личния доктор:(
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 30
rumen221
преди 11 години
ЩОМ И ТЕЗИ НИ ОТКАЗВАТ ЧОВЕЩИНА!1. МИНИМАЛНАТА ПЕНСИЯ и максимална социална помощ РАВНИ НА "ПРАГА НА БЕДНОСТ" (312 ЛВ.)2. МИН. РАБОТНА ЗАПЛАТА (за работник без образование, но с квалификация) - РАВНА НА "СОЦИАЛНИЯ МИН." (581 ЛВ.)3. МАКС. ЗАПЛАТА за държавна длъжност да е 10 ПЪТИ МИН., без таван за осигуровките!4. ПРОГРЕСИВНИ ДАНЪЦИ на граждани и фирми, С НЕОБЛАГАЕМ МИН.!5. ОТМЯНА НА ВАЛУТНИЯ БОРД И СТРОЕЖ НА АЕЦ-БЕЛЕНЕ!!!- СПИРАМЕ ДА ПЛАЩАМЕ ДАНЪЦИ И СМЕТКИТЕ НА МОНОПОЛИТЕВСИЧКО ДРУГО СЕ ОПРАВЯ С ПАЗАРНА ИКОНОМИКА!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още