IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БНБ издаде лиценз на БОРИКА като платежна институция

Дружеството може да извършва платежни услуги, свързани с приемане на плащания с платежни инструменти

18:35 | 14.12.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Управителният съвет на Българската народна банка издаде лиценз за извършване на дейност като платежна институция на „БОРИКА“ АД, съобщи пресцентърът на централната банка.

Разрешението е взето в съответствие със Закона за платежните услуги и платежните системи и след като дружеството е предоставило всички изискуеми сведения и документи.

В банковия регулатор преценяват, че са изпълнени условията за издаване на лиценз по Закона за платежните услуги и платежните системи и съответните изисквания на Наредба № 16 на БНБ за лицензиране на платежните институции, дружествата за електронни пари и операторите на платежни системи.

На база издадения лиценз „БОРИКА“ АД ще може да извършва платежни услуги, свързани с приемане на плащания с платежни инструменти.

"БОРИКА" е в основата на технологичната инфраструктура на платежната индустрия в България. Дружеството осигурява съвременна картова и платежна среда за финансовите институции. Компанията отговаря в най-висока степен на потребностите на банките от модерни и иновативни технологични решения в полза на техните крайни клиенти.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:17 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още