Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Бюджет и финанси

БНБ издаде лиценз на БОРИКА като платежна институция

Дружеството може да извършва платежни услуги, свързани с приемане на плащания с платежни инструменти

БНБ издаде лиценз на БОРИКА като платежна институция

Снимка: Ройтерс

Управителният съвет на Българската народна банка издаде лиценз за извършване на дейност като платежна институция на „БОРИКА“ АД, съобщи пресцентърът на централната банка.

Разрешението е взето в съответствие със Закона за платежните услуги и платежните системи и след като дружеството е предоставило всички изискуеми сведения и документи.

В банковия регулатор преценяват, че са изпълнени условията за издаване на лиценз по Закона за платежните услуги и платежните системи и съответните изисквания на Наредба № 16 на БНБ за лицензиране на платежните институции, дружествата за електронни пари и операторите на платежни системи.

На база издадения лиценз „БОРИКА“ АД ще може да извършва платежни услуги, свързани с приемане на плащания с платежни инструменти.

"БОРИКА" е в основата на технологичната инфраструктура на платежната индустрия в България. Дружеството осигурява съвременна картова и платежна среда за финансовите институции. Компанията отговаря в най-висока степен на потребностите на банките от модерни и иновативни технологични решения в полза на техните крайни клиенти.
 

По статията работи: Петя Стоянова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Бюджет и финанси
Над 2,92 млрд. лв. има в Сребърния фонд към края на септември