IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Таксите на доставчиците на платежни услуги вече могат да се сравняват

Физическите лица ще получават актуална информация от сайта на БНБ за таксите, комисионите и лихвените проценти на различните доставчици на платежни услуги

13:09 | 31.10.18 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

От днес на интернет страницата на Българската народна банка е достъпна новата подрубрика „Съпоставяне на такси на доставчици на платежни услуги“, съобщи пресцентърът на централната банка.

Изискването е в съответствие със Закона за платежните услуги и платежните системи.

В новата подрубрика ще се публикува актуална информация за таксите за потребители (физически лица) на лицензираните от БНБ доставчици на платежни услуги и клонове на доставчици на платежни услуги, които осъществяват дейност на територията на страната.

Това са банки, платежни институции и дружества за електронни пари, които извършват определен набор от услуги по платежна сметка.

Доставчиците на платежни услуги са задължени да подават информация в БНБ при всяка промяна на таксите, комисионите и лихвените проценти за съответните услуги. Тя ще се актуализирана към датата на влизане в сила на съответната промяна при доставчика на платежни услуги, уточняват от централната банка.

Investor.bg припомня, че с новия Закон за платежните услуги и платежните системи, приет в края на февруари, се въвеждат по-строги изисквания за издаване на лиценз за извършване на дейност като платежна институция и дружество за електронни пари, а спазването на разпоредбите гарантира по-висока сигурност за потребителите на платежни услуги.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:31 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
Чачо
преди 5 години
Аха, и да не би някой вече да е успял да влезе в прословутата страница?При мен пясъчното часовниче се въртя 5 минути и после даде грешка в зареждането....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още