Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Бюджет и финанси

Трима кандидати за мениджър на фонда за растеж с капитал над 107 млн. лева

Фонд на фондовете ще оценява офертите на „Бългериан Мецанин Партнърс“, Обединение „Мейфеър Партнърс“ и Обединение „Сисиел България“

Трима кандидати за мениджър на фонда за растеж с капитал над 107 млн. лева

Снимка: Фонд на фондовете

Три оферти постъпиха във Фонд на фондовете за мениджър на „Фонд Мецанин/Растеж“, съобщиха от специлизираното държавно дружество за управление на финансови инструменти.

Още по темата

Оферта в определения срок има от „Бългериан Мецанин Партнърс“ ДЗЗД, с участници в обединението: Иван Маркос Христанов; Евгени Ангелов Ангелов; Елеонора Христова Сърбова; Диана Павлова Аладжова; Лоид Фредерик Шулц; „Ривър Стикс Кепитъл“ ЕАД.

Предложение е направено и от Обединение „Мейфеър Партнърс“, с участници: Андрю Серижио Газитуа; Гавин Джон Александър; Густаво Перота; Илиян Димитров Илиев; Йордан Димитров Петров.

Оферта във Фонда на фондовете има и от Обединение „Сисиел България“, с участници: Норман Антъни Столкър; Флориан Хут; Баръш Сиври; Оринбашар Муратович Куатов; Димитър Николов Костадинов; Ивайло Георгиев Спасов; Димитър Венелинов Узунов; Георги Кръстев Вангелов.

„Фонд Мецанин/Растеж“ подкрепя развитието на конкурентоспособността на българските малки и средни предприятия в зрял етап на развитие. Чрез него ще се осигури достъп до алтернативно финансиране за компаниите с потенциал за растеж, планове за разширяване, подобряване на дейността, навлизане на нови пазари, както и разработването на нови продукти и услуги.

След направените инвестиции фирмите трябва да увеличат производителността и потенциала си за износ. Наред с бизнес целите, финансовият инструмент ще бъде насочен и към развитието на управленския капацитет и корпоративното управление на финансираните предприятия, уточняват от Фонд на фондовете.

„Фонд Мецанин/Растеж“ ще управлява публични средства от 75,3 млн. лева, като се очаква инструментът да привлече и допълнително частно финансиране от минимум 32,3 млн. лева. Финансирането е със средства по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ 2014-2020, съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие.

Подкрепата от „Фонд Мецанин/Растеж“ ще се осъществява под формата на дялови и квази-дялови инвестиции, съществена част от които ще бъде предоставена под формата на мецанин финансиране.

На публичното заседание комисията на Фонда на фондовете обяви датите за преговорите, както и темите, по които ще се дискутира.

По статията работиха: Петя Стоянова, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Бюджет и финанси
Бързите кредити нарастват с 10% през последните месеци