IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ваучерите за храна няма да се облагат с ДДС

КТ "Подкрепа" е постигнала съгласие с финансовия министър за отказ от проекта за въвеждане на данъчно третиране на ваучерите за храна

15:39 | 19.10.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Олег Попов, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Олег Попов, Investor Media Group

КТ "Подкрепа" е постигнала съгласие с финансовия министър ваучерите за храна да не се облагат с ДДС, съобщават от пресцентъра на синдиката.

Президентът на КТ "Подкрепа" Димитър Манолов, министърът на финансите Владислав Горанов и представители на Асоциацията на оператори на ваучери за храна са обсъдили въпроса на среща днес. Присъствали са и представители на френската и американската търговски камари и експерти за представяне на проучване на пазара на ваучери за храна в България. 

По време на срещата са били обсъдени проблемите и перспективите пред ваучерното хранене. Постигнато е съгласие за отказ от проекта за въвеждане на данъчно третиране по отношение на ваучерите за храна.

За първи път през 2018 г. се получава равновесие между отпуснатите квоти и нуждите на пазара, е отбелязано на срещата. Обсъдено е и въвеждането на електронни ваучери и разширяване обхвата на стоките и услугите.

КТ "Подкрепа" ще предложи в понеделник на Комисията по доходи и жизнено равнище своето предложение за промяна в заплащането и ограничаването на нощния труд, съобщават още от синдиката. Нощният труд съсипва биологичния и социален живот на хората. От 10 години за нощният труд се доплаща 25 стотинки на час, което налага спешни и адекватни промени, допълват от синдиката.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:16 | 07.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още