Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bloomberg TV

Фитнес залите в България са поставени под сериозен риск от фалит

Цените на посредниците са дъмпингови, твърдят от Българската асоциация за здраве и фитнес

Фитнес залите в България са поставени под сериозен риск от фалит

Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Фитнес залите в България са поставени под сериозен риск от фалит, заради партньорствата им с посредници, осигуряващи достъп до множество обекти на по-ниска цена от пазарната. Това мнение изрази в ефира на Bloomberg TV Bulgaria председателят на управителния съвет на Българската асоциация за здраве и фитнес Петър Ангелов.

„Цените на посредниците са дъмпингови. Би трябвало тяхната цена да е по-висока от среднопазарната, а тя е нереално ниска. Краткосрочно за тях има полза от тази цена, а в дългосрочен план това води до загуби за операторите“, категоричен е той. 

Още по темата

Според Ангелов неразвитият пазар за спорт у нас е предпоставка за налагането на подобни посреднически компании, които решават краткосрочно проблема с посетителите на даден обект, но в дългосрочен план се превръщат в огромен конкурент именно на своите партньори.

„Фрагментирането на бизнеса с фитнес центрове у нас е проблемът, защото имаме множество малки компании, които не могат да си позволят маркетинг. Посредникът им предлага именно тази възможност, но ги превръща в зависими до такава степен, че са поставени под риск от фалит, ако в даден момент решат да се откажат от услугите му или станат жертви на слабия летен сезон“, твърди Ангелов.

Междувременно днес се проведе и пресконференция на Българската асоциация за здраве и фитнес на тема „Има ли опасност от фалити във фитнес индустрията?“. По време на събитието Петър Ангелов обясни още, че в България има над 600 малки и средни предприятия в областта на фитнес индустрията, в които са заети над 50 хил. души., а годишният оборот на тези компании е между 80 и 100 млн. лв. Инвестициите в бранша са над 100 млн., а проникването в пазара е около 5 % (при средно в ЕС 7,8%, а в някои страни – 21%), т.е. потенциалът за растеж е голям.

Вижте още във видеото.

гледано: 9305   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
5 гласа

По статията работи: Екип на Bloomberg TV Bulgaria

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Bloomberg TV
Hellenic Petroleum прави преход от петролна към енергийна компания