Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Bloomberg TV

Младите преприемачи ли са новите лидери?

Реално успелите в сферата си ментори могат да вдъхновят по-добре учениците в предприемачеството от учителите, твърди Деница Симеонова

Младите преприемачи ли са новите лидери?

Снимка: Pixabay

Съвременните лидери в България днес са младите хора със своята висока социална активност. Този извод направи в ефира на Bloomberg TV Bulgaria Деница Симеонова, изпълнителен директор на Асоциацията на Българските Лидери и Предприемачи (ABLE).

Неправителствената организация, за която работи Симеонова, вече 8-ма година дава начален старт за младите предприемачи с помощта на доказани лидери в българската и чуждестранна бизнес среда. ABLE обучава доброволци, които да наставляват ученици в различни градове из страната (София, Враца, Стара Загора, Пазарджик и Габрово), за да им предостави ноухау за реализиране на техните креативни идеи.

„Учителите нямат силата да вдъхновяват учениците в предприемачеството. Това е по-лесно за менторите, които са реално успели хора в своята по-специфична област“, сподели още в предаването гостенката.

ABLE е помогнала на редица млади и амбициозни хора, за да стартират проектите си, като за момента някои от най-успешните реализирани идеи са в областта на модата и културата.

ABLE Activator е най-новият проект на организацията, с който се цели да се създаде мрежа от контакти за предприемачите, предоставяйки пряка връзка с инвеститори, маркетинг-специалисти и успели предприемачи, минали през обученията на ABLE, поясни още Симеонова. 

гледано: 4254   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

Вижте още на сайта на Bloomberg TV Bulgaria.

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Бойчо Попов

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Bloomberg TV
Как чуждестранният инвеститор избира къде да вложи парите си?