Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

България

"Витоша", "Лозенец" и "Сердика" с най-много нарушения при строителството в София

Миналия месец са извършени над 200 проверки и са наложени десет акта на фирми със санкции до 20 хил. лв.

"Витоша", "Лозенец" и "Сердика" с най-много нарушения при строителството в София

Снимка: Paul Hanna/Bloomberg

Районите „Витоша“, „Лозенец“, „Сердика“, „Овча купел“, „Подуяне“ и „Триадица“ са с най-много нарушения на строителните обекти през юли, съобщават от пресцентъра на Столична община.

Миналия месец Столичен инспекторат е извършил над 200 проверки на строителни обекти. Инспекторите следят за изпълнение на разпоредбите в Наредбата за управление на отпадъците и поддържане и опазване на територията на Столична община.

Още по темата
Едни от най-честите нарушения при проверките, които констатират инспекторите и налагат санкции, са липса на устройство за измиване на ходовата част на строителната техника, която излиза от обекта, липса на плътна или частично изградена строителна ограда, разполагане на строителни материали на общински площи без разрешение, неправомерно разполагане на техника или материали на  тротоари и други общински площи, както и за замърсяване на пространството около обекта.

При направените 219 проверки за миналия месец са съставени 19 актове за установяване на административно нарушение на технически ръководители на строежи, като санкциите стигат до 5000 лева.

Наложени са и 10 акта на фирми със санкции до 20 хил. лева на основание Наредбата за управление на отпадъците и поддържане и опазване на чистотата на територията на Столичната община.

Изпратени са покани на още 22 фирми, които за допуснати нарушения ще получат актове.

По статията работиха: Божидарка Чобалигова, редактор Миглена Иванова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от България
"Агрион" продава парцели за ВЕИ паркове