IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Доверието на руснаците в Путин отчита най-ниско ниво за последните 2 години

Въпреки че той остава обществената личност с най-голям процент доверие, рейтингът на президента се понижи до 35%

15:32 | 12.02.20 г. 5
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Владимир Путин. Снимка: Архив на Ройтерс</em></p>

Владимир Путин. Снимка: Архив на Ройтерс

Общественото доверие в президента Владимир Путин е спаднало до най-ниското си ниво за последните две години, докато руснаците продължават да изпитват липса на икономическо подобрение, показва проучване на базирания в Москва социологически център „Левада“, цитирано от Bloomberg.

Въпреки че той остава обществената личност с най-голям процент доверие, рейтингът на Путин се понижи до 35% сред руснаците от 39% през септември минала година и 59% през ноември 2017 г., съобщиха от независимата социологическа агенция в сряда.

„Икономиката е в основата“ на спада в доверието, заедно с „умората от милитаризма и деградацията на социалната сфера, особено в здравеопазването“, каза Лев Гудков, директор на центъра.

„Въпреки че Кремъл обръща специално внимание на подобни проучвания, резултатите зависят от използваната методология и други допитвания показват, че доверието в Путин се увеличава“, заяви говорителят на президента Дмитрий Песков пред репортери на конференция в сряда.

Анкетата е била проведена сред 1600 души в периода между 23-и и 29-и януари. Според създателите си проучването дава грешка с не повече от 3 - 4 процентни пункта.

Путин направи промени в правителството си през януари, като назначи ръководителя на данъчната служба Михаил Мишустин за министър-председател на мястото на Дмитрий Медведев. Руският президент призова министрите да се съсредоточат върху повишаване на жизнения стандарт чрез увеличение на разходите след години на икономическа стагнация. Медведев оглавява списъка на политиците с най-малко доверие в проучването на „Левада“.

Според агенцията около 3% от руснаците се доверяват на Мишустин. „Няма големи очаквания от неговото правителство“, каза Гудков и добави, че „хроничният песимизъм преобладава в Русия".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:45 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 2 rate down comment 2
beinsa
преди 4 години
Да си русофил е ментална диагноза.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 4 rate down comment 2
korn
преди 4 години
Най интересное когато българските русофили започнат да обесняват как за руснаците, това че обедняват, дигат им прага за пенсиониране,повишаването на цените, корупцията, олигарсите които грабят народа, демографската криза и т.н. не било проблем. За русофила руснака е един пълен тъпир който за разлика от всички други хора по света иска само да служи на своя вожд. Тук имаше един коментиращ,който беше готов да бие руснаци които се оплаквали от политиците си в собствената си държава.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 6 rate down comment 5
Dr. Vatnikov
преди 4 години
Ето го първия на амбразурата! Във някои среди наистина Путин е доста популярен, там където не е популярно образованието, мисленето, четенето, а популярна ракията в големи количества и празноглавието.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 8 rate down comment 1
Dr. Vatnikov
преди 4 години
Лелеее!Бързо дядя Вова, ing5rov на амбразурата!Какви неща пишат тия за вашия бог, бе??! Бийте тревога, викайте и трoлове от други сайтове и ги почвайте! Скорее! За родину, за Путина!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 7 rate down comment 4
Onia
преди 4 години
Хаха. В България два пъти по-голям % от народа го харесва. Добре ли сме ? :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още