IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Commerzbank обмисля съкращаване на нови 2000 работни места

Банката се надява да осъществи съкращенията до 2022 г. или 2023 г., посочват източници

12:37 | 23.08.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Германският кредитор Commerzbank AG обмисля съкращаването на допълнителни 2000 работни места в рамките на промени на стратегията си, предвидени за есента. Мярката ще бъде взета на фона на опитите на главния изпълнителен директор Мартин Цилке да се справи с отслабващата икономика в страната и очакванията за още по-ниски лихвени проценти.

Банката се надява да осъществи съкращенията до 2022 г. или 2023 г., посочват източници, запознати с въпроса, пред Bloomberg. Различни други опции с вариации на съкратената бройка също се обсъждат, но няма да бъде взето окончателно решение до срещата на ръководството на Commerzbank през септември.

Говорител на кредитора е отказал да коментира въпроса.

Цилке в момента работи по задаването на нови финансови цели и по-дълбоки съкращения на разходите, след като трябваше да се откаже от голяма част от сегашните в рамките на настоящия план, който изтича през 2020 г.

Според текущия план трябваше да бъдат съкратени 7300 служители, въпреки че по-рано през годината от банката ревизираха числото до по-малко от 5300 души.

Акциите на Commerzbank поевтиняха до рекордно дъно този месец, след като свиването на икономиката на Германия и очакванията за по-ниски лихвени проценти заплашиха да попречат на стратегията на Цилке.

По-рано тази седмица Bloomberg съобщи, че банката обмисля освен новите съкращения и затваряне на стотици свои клонове.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:40 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

Финанси виж още