Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Европа

Европейските публични компании може да прекратят 9-месечната корпоративна рецесия

Прогнозите за първото тримесечие на 2020 г. за дружествата от Stoxx 600 и S&P 500 са за ръстове на печалбите от съответно 7,6% и 6,3%

Европейските публични компании може да прекратят 9-месечната корпоративна рецесия

Снимка: Ройтерс

Европейските компании ще обявят по-слаб от очакваното ръст по отношение на печалбата и приходите през четвъртото тримесечие, но вероятно ще приключат 9-месечната корпоративна рецесия, в която се намират, съобщава Ройтерс, позовавайки се на данни на Refinitiv.

Очаква се компаниите, включени в паневропейския индекс Stoxx 600, да представят средно увеличение в стойността на акциите от 2,5%, което би представлявало най-доброто тримесечно представяне за региона от третото тримесечие на 2018 г.

Прогнозираният темп на растеж обаче се понижи през последните седмици, свивайки се спрямо 5,5-те процента, записани през ноември миналата година.

Това все пак представлява оптимистично подобрение за региона, който се сблъска с три поредни тримесечия на понижения в печалбите на дружествата.

В същото време от Refinitiv очакват американските компании от индекса S&P 500 да запишат второ поредно тримесечие на спад при печалбите - 0,3%, какъвто беше регистриран и през третото тримесечие на изминалата година.

Прогнозите за първото тримесечие на 2020 г. за дружествата от Stoxx 600 и S&P 500 са за ръстове на печалбите от съответно 7,6 на сто и 6,3%.

По статията работи: Аспарух Илиев

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Европа
80% от българите нямат никакво влияние при определянето на работното време