IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Осем души са ранени при експлозия в Лион

Властите твърдят, че става дума за терористичен акт

20:14 | 24.05.19 г. 2
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс, архив</em></p>

Снимка: Ройтерс, архив

Осем души бяха ранени днес следобед на пешеходна улица в Лион при взрив на пакет, в който е бил заложен експлозив, предаде AFP.

ÄНасочваме се действително към версията за заложено взривно устройство", заяви за АФП говорителка на прокуратурата, потвърждавайки информации в местни медии.

Местните власти съобщават официално за "осем леко ранени".

Френският президент Еманюел Макрон заяви в интервю, излъчвано пряко в канал на YouTube, че става дума за "нападение". Той каза, че мисли за ранените и за техните семейства.

Според полицейски източник пакетът бомба е съдържал "винтове и болтове" и е бил заложен пред хлебопекарна на ъгъла на две улици в центъра на града.

Районът е евакуиран и отцепен от силите на реда. 

Според кмета на втори район на Лион Денис Броликюе устройството със сигурност е било поставено, за да нанесе вреди. Няколко свидетели са заявили, че устройството е било поставено в чанта, оставена от мъж, който е бил заснет от общинските камери за наблюдение. 

Към 21 ч българско време нямаме информация за пострадали българи при експлозията в Лион, съобщиха от министерството на външните работи. Посланик Ангел Чолаков е разговарял с представители на българската общност във френския град.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:59 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Европа виж още

Коментари

2
rate up comment 4 rate down comment 1
korn
преди 4 години
След започването на войните в Украйна и Сирия, Франция отнесе най много удари измежду великите сили.Но евала на французите, корава нация и не се предават.Намират и време винаги да протестират срещу власта и ако се наложи да се поборят с полицаите.История.култура,мода,изкуство,природа,туризъм,промишленост,икономика,фрацузойки,сирене и вино.Култува държава.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 5 rate down comment 1
Императорът
преди 4 години
А не, бе - не е терористически акт - злополука е !!!Как пък не казаха, че не е късо съединение както когато горна Нотр Дам?Разбира се, ако хванат терористът и се окаже талибанец, ще го изкарат умопомрачен.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още