IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Без тълпи от фенове пред магазините на Apple в Китай

От днес започнаха продажбите на два от новите модели iPhone в азиатската страна

16:37 | 23.10.20 г.
<p>
	<em>Снимка: Apple.com</em></p>

Снимка: Apple.com

Два от новите модели от серията iPhone 12 бяха пуснати в продажба в Китай днес, след като ранните данни за предварителните поръчки показаха силен интерес от страна на потребителите към 5G устройствата на втория по големина пазар за компанията, предава Ройтерс.

Късите опашки пред магазините на Apple в бизнес центъра на Шанхай обаче силно контрастират на тълпите от фенове при предишните пазарни дебюти на телефоните на Apple, след като тази година повечето потребители се насочиха към онлайн поръчки.  

„Страхотно е да съм първият клиент, който получава новия iPhone”, твърди 30-годишният Йен Бинцин, който е пристигнал на мястото преди магазинът да отвори врати и е бил на опашка с още около 20 души. „Чаках дълго време“.

Новият зелен цвят на iPhone 12 беше сред основните теми, обсъждани в китайското приложение Weibo днес, като предизвиква добри отзиви.

Новините от Apple от миналата седмица първоначално предизвикаха смесени реакции в Китай, но анализатори очакват скок на поръчките тази година, след като лоялните собственици на iPhone най-сетне си купят нов смартфон, който да може да работи с 5G мрежовата инфраструктура.

Китайският гигант в електронната търговия JD.com обяви, че предварителните поръчки на всичките четири нови модела iPhone 12 са достигнали 1,6 млн. в първия ден след представянето.

„От дъното на душата си трябва да кажа, че Apple закъсня с пускането на 5G iPhone“, коментира Джу Лин, друг фен на марката, чакал на опашката. „Очаквах го миналата година“.

Apple и Huawei Technologies са единствените големи производители на смартфони, които се радват на ръст на продажбите в Китай тази година. За второто тримесечие Apple записа 35% повишение по данни на Canalys.

Началото на продажбите в магазините на Apple се случи, след като вчера Huawei представи новата си серия смартфони Mate 40. Някои потребители в Китай казаха, че ще изчакат да видят какво ще предложи Huawei, преди да решат дали да си купят iPhone 12.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:57 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още