IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Графика на деня: Продажбите на iPhone

45% от потребителите в САЩ ползват смартфони на Apple

13:02 | 05.10.19 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Едно от големите вълнения на индустрията за смартфони в момента е как ще се представят новите модели iPhone в следващите няколко месеца.

По този повод обръщаме поглед назад към продажбите на устройствата на американския гигант Apple през последните години.

Само за четвъртото тримесечие на 2018 г. Apple е продала 46,89 млн. iPhone – бройка, която леко изпревари тази от същото тримесечие на 2017 г. За цялата 2018 г. продажбите на iPhone бяха 217,72 млн. в целия свят, пише Statista.

Както е известно, Apple обичайно пуска само една версия на своя смартфон всяка година – стратегия, която ѝ помагаше да поддържа продажби на десетки милиони устройства всяко тримесечие.

Прогноза на Statista сочи, че в Съединените щати ще има около 266 млн. потребители на смартфони тази година, което затвърждава позицията на страната като ключов регионален пазар в индустрията. От тези базирани в САЩ потребители, над 45% ползват iPhone. Този дял говори за огромната популярност на Apple на вътрешния ѝ пазар, но големият въпрос е как се представя тя в международен план.

По света IPhone се сблъсква с все по-голяма конкуренция, особено от вече утвърдени азиатски технологични компании като Samsung, Huawei и Oppo. Въпреки това iPhone продължава да се класира сред най-популярните устройства по света от първата си поява на пазара през юни 2007 г.
 

Statistic: Global Apple iPhone sales from 3rd quarter 2007 to 4th quarter 2018 (in million units)* | Statista
Find more statistics at Statista

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:15 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Хардуер виж още

Коментари

Финанси виж още