IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

БСП сезира главния прокурор за обявената от екоминистъра водна криза

От левицата искат проверка за евентуални извършени престъпления от министри, областни управители и кметове

14:21 | 29.11.20 г.
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС</em></p>

Снимка: БГНЕС

БСП сезира главния прокурор за обявената от екоминистъра водна криза. Това обяви във Facebook лидерът на БСП Корнелия Нинова.

„Сезираме главния прокурор заради изнесените факти за безстопанственост, корупция, престъпно бездействие и умишлени действия на министри, областни управители и кметове, засягащи напоителни системи, язовири, ВиК инфраструктура, пречиствателни станции“, посочва Нинова.

В петък министър Димитров заяви в Народното събрание че страната ни е изправена пред водна криза в следващите 6 месеца. Той призова депутатите да вземат спешни мерки, тъй като в противен случай предстоят водни бунтове.

Корнелия Нинова заяви, че ще предостави стенограмата от заседанието на главния прокурор, „за да започне проверка за евентуални извършени престъпления от министри, от областни управители и кметове, както и от самия премиер Борисов за неупражнен контрол“. 

„Водата е национално богатство и въпрос на национална сигурност“, написа Корнелия Нинова.

Водна криза няма да има, заяви министърът на околната среда и водите Емил Димитров на среща с премиера Бойко Борисов, след като часове по-рано в обръщение към депутатите в Народното събрание Димитров предупреди, че Бургас е заплашен от безводие и никой не обръща внимание на този проблем, нито действа за решаването му.

От парламентарната трибуна екоминстърът предрече и водни бунтове през 2021 година.

Неговото изявление предизвика опозицията да поиска изслушване на премиера Бойко Борисов в Народното събрание.

От БСП посочиха, че кризата в управлението на водните ресурси е показател за управлението на страната.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:01 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още