IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Елена Йончева: От АПИ са знаели за проблемите на свогенския път още през 2017 г.

Депутатът е установил, че констативният протокол за състоянието на отсечката е от 20 юни миналата година, когато е бил изпратен до агенцията

17:50 | 10.11.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Елена Йончева. <em>Снимка: БТА</em></p>

Елена Йончева. Снимка: БТА

Констативният протокол с проблемите на пътя край Своге е бил изпратен до АПИ още миналата година, смята депутатът Елена Йончева, цитирана от пресцентъра на БСП.

Преди да бъде отнет имунитетът й, Елена Йончева, заедно със свои колеги от БСП, е внесла искане за независима експертиза, която да установи качеството на магистралите. Тя е коментирала, че преди 3 дни е получила констативния протокол за пътя край Своге. 

"Документът от 20 юни миналата година е бил изпратен до Агенция "Пътна инфраструктура" още тогава", споделя Йончева.

По думите й в него, на базата на експертиза, са били изброени в 7 точки проблеми с пътя, където загинаха 20 души.

Йончева е пояснила, че документът, изпратен до пътната агенция, съдържа задължително предписание "пълна подмяна на асфалтовото покритие", и че срокът за изпълнение е "незабавно".

"Изпратихме този документ веднага в прокуратурата и изводите трябва да ги направи тя", заявява Йончева.

На 25 август катастрофира автобус на пътна отсечка край град Своге, където загинаха 17 души. В началото на септември въпросният участък беше преасфалтиран, а трагедията доведе до закъсняла проверка на целия 82-километров път в Искърското дефиле.

/БТА/

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:12 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още