IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

К. Линднер: Впечатляващо е постигнатото от България за финансовата стабилност

Може да се учим от българския опит, коментира финансовият министър на Германия Кристиан Линднер

18:30 | 14.06.22 г. 1
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: БГНЕС/БЛАГОЙ КИРИЛОВ</em></p>

Снимка: БГНЕС/БЛАГОЙ КИРИЛОВ

Тук сме, за да подкрепим България, поздравяваме я за стабилността на финансите, което е вдъхновение за нас. Изключително впечатляващо е постигнатото от България за финансовата стабилност, можем да се учим само от българския опит. Това заяви финансовият министър на Германия Кристиан Линднер по време на съвместна пресконференция с българския министър на финансите Асен Василев, пише БГНЕС.

"По време на срещите ни винаги имаме общи стратегически цели и перспективи, които се опитваме да постигнем заедно. Мисля, че това е от взаимна изгода и за България, и за Германия", допълни Линднер.

По думите му се работи върху общ отговор на непровокираното нападение и войната в Украйна. "Водим тази борба заедно с нашите европейски партньори, ние работим интензивно с европейските си партньори", добави германският финансов министър.

От своя страна Василев заяви, че са обсъдили въпроса за българските митници, както и присъединяването на България към еврозоната. "Ценим подкрепата на нашите немски колеги в Съвета на Европа и европейските институции", коментира Василев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:26 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 0
Petar2015
преди 1 година
Ха-ха-ха, това е като комедия с Бени Хил. Германия да се учи от българския опит за финансова стабилност! Ох, къде са ми кърпичките... Нашата "финансова стабилност", която се изразява в 15% инфлация и ежемесечни тегления на държавни заеми... протестиращи шофьори, медици, земеделци, билиотекари, тъмничари... Какъв светъл пример сме - учете се от нас.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още