IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кръстовищата на Орлов мост и „Цар Освободител“ остават под блокада

Протестиращите и общината не се договориха за пропускане на автобусите на градския транспорт

09:14 | 31.07.20 г. 4
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group</em></p>

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Investor Media Group

Протестите срещу правителството продължават и в края на седмицата. Към момента на блокираното за втори пореден ден ключово кръстовище на Орлов мост всичко е спокойно. Движението е спряно и през възловото кръстовище на „Цар Освободител“. Патрули на СДВР отклоняват трафика и регулират движението, съобщават от МВР

Десетки хора прекараха и втора нощ в импровизирания палатков лагер. Тази сутрин при тях дойдоха представители на Столична община, които разговаряха с тях в опит да бъде пуснато движението на градския транспорт, съобщава БНТ. Протестиращите обаче са категорични, че няма да пуснат движението на градския транспорт, дори само на част от линиите, така че преговорите завършиха с неуспех. 

През Орлов мост и „Цар Освободител“ се пропускат само линейки.

Гражданите от палатковия лагер са снабдени с вода и храна, а до късно снощи на кръстовището имаше музика, танци и барбекю. Въпреки блокадата в късната част на вечерта протестиращите пропуснаха няколко автобуса от линиите на градския транспорт.

Недоволните граждани не отстъпват от исканията си и заявиха, че ще останат на Орлов мост, докато правителството и главният прокурор не подадат оставка.

Всичко по темата четете тук!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:09 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

4
rate up comment 1 rate down comment 1
male4ko
преди 3 години
Жалък, жалък Резидент-петолъчник...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 3 rate down comment 1
Спящият бик
преди 3 години
Естествено, че е готов. Протестите не са спонтанни, а организирани и финансирани. А това означава, че в момента сме свидетили на опит за преврат и установяване на еднолична президентска власт. А КОЙ е подготвил списъка е не по-маловажен въпрос. Да не се окаже, че е на руски език, с руски граждани със зелени чорапки и червени петолъчки!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 1
Dr. Vatnikov
преди 3 години
А оня зелен чорап пРезидентчето бил готов със служебния кабинет.Нещо обаче не смее да каже кои са...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 6 rate down comment 0
Asdf1234
преди 3 години
Събота и неделя и аз отивам там. Ще си подготвя камерата, ще застана на сянка за да снимам, когато започнат кървищата и побоищата. За сега хората имат търпимост, но това няма да за дълго, още повече след репортажите на телевизиите. Двамата мъже, които стояха пред камерите, трябва да са наясно, чеще ги приберат по-късно и ще ги съдят. Никой няма да ги защити тогава. Курназ тъпънъри.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още