IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Демократите в Сената на САЩ ще борят климатичните промени 400 млрд. долара годишно

Планът е най-новият в поредица от проекти на демократите, в които подробно се описва как Съединените щати могат да се борят с глобалното затопляне

22:12 | 25.08.20 г. 3
Автор - снимка
Автор
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка:&nbsp;Stefani Reynolds/Bloomberg</p>

Снимка: Stefani Reynolds/Bloomberg

Демократите от Сената на САЩ разкриха във вторник план за справяне с изменението на климата, който призовава правителството на САЩ да харчи повече от 400 милиарда долара годишно за елиминиране на емисиите на парникови газове до 2050 г.

Планът е най-новият в поредица от проекти на демократите, в които подробно се описва как Съединените щати могат да се борят с глобалното затопляне. Вероятността някой от тези планове да бъде приет в сегашния контролиран от републиканците Сенат е минимална, но това евентуално може да се осъществи след изборите през ноември, предава Ройтерс.

„Когато демократите получат мнозинството в Сената, ние ще бъдем обединени да се движим бързо“, заяви лидерът на демократите в Сената Чък Шумър. „Приемането на законодателство в областта на климата ще бъде основен приоритет“, добави той.

Планът ще има за цел да създаде най-малко 10 милиона работни места в области като производство на чиста енергия, изследвания и разработки за нови технологии, се казва в доклад на демократите от 260 страници.

Администрацията на Тръмп неглижира рисковете от изменението на климата и намали регулациите за индустрията на изкопаемите горива. Планът, предлаган от демократите, също изисква реформиране на лобистките закони, за да се намали влиянието на тези индустрии.

Някои екологични групи заявиха, че планът не предвижда достатъчно и призоваха за премахване на субсидиите за нефтените и газовите компании.

„Демократите в Сената говорят добре, когато става въпрос за правосъдие в областта на околната среда, правата на труда и климатичната криза, но този доклад казва достатъчно“, заяви Чарли Джианг от Greenpeace USA.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:32 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от виж още

Коментари

3
rate up comment 0 rate down comment 0
bgMan
преди 3 години
Пари на вятъра. Поредните безумия на мошенниците демократи от демократичната партия на САЩ. Има и по-добри начини да похарат $400 милиарда за опазване на природата. С климата не могат да се борят. Трябва да се приспособяват.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 3 rate down comment 1
zelka007
преди 3 години
цък Импе , първо ще вдигнат данъците на тези дето тромбонът им ги намали , после ще увеличат данъците на белите работещи хора , и така докато ги докарат до 500млрд.(100млрд. трябват за администриране на другите 400 :))) ) ... след това ще ги направят на два вида пачки едните от по $20 другите от по $50 и ще ги раздават , на слънчева централа на покрива на сграда една пачка от по $20 , за една вятърна турбина в полето - пачка от по $50 , а за батерия дето се зарежда от фотоволтаик и вятърна турбина и после продава ток във вечерния пик - една от по $20 и една от по $50 пачки ... :)))също така има потенциал за облагане на печалбите от дивиденти ... :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 1 rate down comment 4
Императорът
преди 3 години
От джоба си ли ще ги извадят или ще съкратят пожизнените помощи на нигърският си хелекторат? А или (щото ще създават 10 милиона работни места в "производство на чиста енергия"), ще ги карат да въртят *** - за да правят ток?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още